kniha » Lucky Starr a piráti z asteroidů
má v knihovně 33
hodnotilo: 20
76%
Lucky Starr a piráti z asteroidů

Isaac Asimov

Lucky Starr a piráti z asteroidů

série: Lucky Starr
díl v sérii: 2

Tato kniha je částí i jiných knih: David Starr - tulák po hvězdách ; Lucky Starr a piráti z asteroidů

Kategorie: sci-fi

originální název: Lucky Starr and the Pirates of the Asteroids
originál vyšel: 1953

vydání: Železný 1999

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
avatar2  | **** 04.11.2007 09:57

Lepší než první díl. Přibylo dramatických scén i akce, nepřátelé jsou charismatičtější a zápletka je povedenější. Máte-li rádi Asimovovy robotické detektivky, tak tady můžete být zklamáni, protože série Lucky Starr je psána přeci jen pro mladší publikum, ale nevadí-li Vám trochu akce a sem tam nějaké to těžko uvěřitelné štěstíčko, klidně po knize sáhněte.

Phoenix  | **** 05.10.2013 14:04

Kniha je rozhodně o fous lepší než jednička. S hlavními postavami se už známe a těch nových není zas tak moc, aby se s nim zdržoval děj. Příběh je poměrně jasný a jednoduchý, proto se dějově neskáče z místa na místo, ale stále se drží rozjeté linky a nepuouští se jí až do konce.

trudoš  | **1/2 03.09.2016 01:09

Druhé dobrodružství Luckyho Starra mi přišlo o chlup slabší než to první. Vinu na tom nese především absence nějak zajímavé gradace. Hrdina se prostě tak dlouho snaží infiltrovat mezi vesmírné piráty, dokud mu nakonec nezbude, než je konfrontovat přímo. A ne že by na to šel nějak rafinovaně. První půlku dostává přes papulu on, v druhé zas oni. Nic komplikovanějšího.
Řemeslo je to ale stále poctivé, Isaac Asimov je v tomhle ohledu vždy zárukou čtivosti. Jen jsem postrádal trochu autorské invence v zápletce, která mě svou nalajnovanou předvídatelností krutě nudila, přestože má kniha bratru sto dvacet stran. Stále mi však imponuje ta nadšená atmosféra příběhů z padesátých let minulého století, kdy prakticky nic nebylo nemožné a vesmír byl plný skutečných tajemství. Ne jako teď, když už víme, že je to pouze takové velké černé nekonečno, dimenzionálně přeplněné, časově pokroucené a navíc ještě k tomu paralelní. Nehledě na to, že jej dost možná někdo používá jen jako kuličku na hraní.



WebArchiv - archiv českého webu