kniha » Leviatan
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 23
hodnotilo: 25
77%
Leviatan

Jack Campbell

Leviatan

série: Ztracená flotila: Za hranicí
díl v sérii: 5

Kategorie: sci-fi - space opera - military

originální název: Leviathan
originál vyšel: 2015

vydání: Fantom Print (web) 2016


Komentáře:
Vlask  | *** 11.07.2016 15:22

Vypadá to jako definitivní likvidace hrozby a záchrana aliance. Bohužel se zde opět konají hlavně očtené bitvy a chybí něco nového nečekaného a neotřelého.

Mrowka  | ***1/2 28.07.2016 23:18

Ve skutečnosti už je to po všech těch knihách pořád na jedno brdo. No, ale furt to funguje. Obě série stojí za to. Doufám, že Fantom Print vydá i tu navazující sérii o Midway.

toms  | *** 15.10.2016 09:33

Proč já to vlastně ještě pořád čtu? Je to pořád bez invence, postavy ploché jak prkno, žádné překvapení od autora není možné očekávat… Asi jsem zvědavý jak to nakonec JC ukončí, kam se hlavní postavy posunou. Jenže ony se zase neposunou nikam, konec je otevřený, aby se mohla připlácnout další série. Campbell asi býval dobrý voják, ale dobrý spisovatel z něj bohužel nebude nikdy, a je vcelku jedno kolik knížek napíše a prodá – tvůrčí posun se prostě konat nebude.

Přesto všechno si zřejmě přečtu i případné pokračování. Je to takové odpočinkové čtivo pro chvíle, kdy člověk nechce nad ničím moc přemýšlet a jen tak sleduje zběsilou akci ve stylu filmů Michaela Baye. A budu zase nadávat stejně jako nyní :-)

Snad je to i vzpomínkami na mou základní vojenskou službu před desítkami let, že na mnohé hlášky jsem alergický. V tomto ohledu je Campbell opravdu typický „vymytý zelený mozek“ – dialogy mezi manžely Gearyovými jsou chvílemi neskutečné, když napomínají jeden druhého, že nesmí „nedej Bože!“ dát sebeméně najevo, že opravdu jsou lidé.



WebArchiv - archiv českého webu