kniha » Legenda o Rovenu
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 12
hodnotilo: 11
73%
Legenda o Rovenu

Jindřich Rohlík

Legenda o Rovenu

série: Brány Skeldalu
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

vydání: Straky na vrbě (web) 2016

odkazy: 1x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [5] barbar (editor) 18.09.2016 12:15  

@snop[4]: Brzy si ho přečtu; jsem docela zvědav.

 [4] snop 18.09.2016 10:20  

Hlavne aby uz byl druy dil. Pokud to dobre chapu, Jindrich ho uz ma hotovy?

 [3] barbar (editor) 15.09.2016 12:13  

@Svarec[2]: Očividně jakožto čtenář miluju dlouhé předehry. :) Prohlídku vězení jsem si vyložil jako „Všechno, co jste chtěli vědět o Wahargemovi a báli jste se na to zeptat“, takže mě bavila. Pravda je, že na Legendu o Rovenu je čtenářsky i recenzentsky zatím široký rozptyl reakcí, což shledávám zajímavým, jakkoli nevím, zda to pomůže prodejnosti.

 [2] Svarec 15.09.2016 11:16  

@barbar[1]: Právěže zábavnost Filipova chování bylo to jediné, co mě u té knihy v první polovině udrželo :) Mě tam strašně vadily ty pasáže typu, kdy Vikomt posílá Elvíře dopis, kde několik stran řeší nějaké dvorní intriky a milostné aféry a jako čtenář vůbec netuším, zda si tu záplavu jmen mám pamatovat, protože jsou ty postavy důležité pro děj, nebo jestli to můžu klidně zapomenout. Když se snažím o to první a pak se ukáže, že to bylo to druhé, tak to pak vážně nepotěší. Nebo ta Vikomtova prohlídka Wahargemova vězení, taky úplně zbytečně dlouhá pasáž. Ty postavy samotné mě bavily a byly mi docela sympatické, ale ta roztahanost byla prostě smrtící :)

Jinak je fakt, že když se to dostalo na Roven a na několik desítek stran to úplně opustilo hlavní postavy (zrovna ve chvíli, kdy mě ta jejich linie fakt začala bavit) a zase to začalo budovat tu druhou Vlaherovu linii, taky mě to nejdřív trochu rozhodilo, ale nakonec mě právě Vlaher bavil asi nejvíc. Ta inspirace zeměplochou je fakt evidentní :)

 [1] barbar (editor) 15.09.2016 08:37  

@Svarec: Je to legrační; běžně do diskuse o knihách od Strak nezasahuji, ale musím říct, že jakožto čtenář jsem to měl přesně naopak; až jsem se trochu styděl, jak mne v první části sociopatický Filip bavil (asi nakládáním s herci mimo jiné zrcadlil mou touhu, co dělat s některými autory :) ), přišlo mi, že to má říz a všechny tři hlavní postavy někam spějí (ke kolosálnímu průseru), zatímco na Rovenu se to až moc zklidnilo a zpomalilo… Je to zjevně kniha mnoha tváří… :)

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu