kniha » Velké problémy v malém Vietnamu
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 54
hodnotilo: 59
71%
Koupit knihu:
Minotaur
Velké problémy v malém Vietnamu Více vydání = více obálek.

František Kotleta

Velké problémy v malém Vietnamu

série: Advokátní kancelář Kouda
díl v sérii: 2

Tato kniha je částí i jiných knih: Magická swingers party

Kategorie: fantasy - akční - urban fantasy

vydání: Epocha (web) 2016; Epocha (web) 2023

odkazy: 1x [ukázka], 1x [recenze]


Komentáře:
furunkl  | ***** 01.08.2016 11:21

Krásná práce. Pro mne nejlepší autorova kniha. Kotleta zraje jako víno. Krvavé, politicky nekorektní, sexuálně explicitní víno. Touto knihou se definitivně dostal do první ligy českých akčních masakrálů. Báječná jízda opět potěší znalce pražských reálií. Prostě křižovatkou U Anděla budu už navždy procházet velmi obezřetně. Pro lepší vychutnání díla je lepší přečíst nejdříve Příliš dlouhou swingersparty.

memnon666  | ***** 01.08.2016 20:55

Tomu bych říkal kniha s hvězdičkou, nabušená akce plná VŠECH tělních tekutin (i končetin v různé vzdálenosti od původních držitelů), číst po 22. hodině .)

biafra  | * 02.08.2016 09:53

Pro mě asi nejslabší Kotleta. Děj je slepenina motivů už tisíckrát přemletých jinými autory – a lépe. Hrdina v sobě nečekaně objevuje nové superschopnosti – například najednou umí pan doktorand dost slušně šermovat. Asi nejsem ideální čtenář, ale vtipy mi zejména v první půli připadaly trapné. Někdy píše o věcech, které očividně nezná: např. jeho o představy o mluvě a chování Holanďanů (v životě jsem neslyšel Holanďana, který by mluvil anglicky s „těžkým přízvukem“).

Alfi  | ** 06.08.2016 19:27

Výrazne slabšie ako prvý diel. Cel kniha je vlastne popis jednej veľmi dlhej veľmi krvavej akcie, bez zastavenia, bez zamyslenia sa, bez čohokoľvek hlbšieho. Číta sa to dobre, dej odsýpa ale už tri dni po dočítaní nebudete vedieť o čom to bolo. Pre mňa je to zbytočná kniha.

Svarec  | * 20.08.2016 19:44

Nevím, jestli už jsem z tohoto typu literatury vyrostl, nebo jestli je tahle kniha prostě odpad, ale kloním se spíše k té druhé možnosti. Povídkový první díl mi celkem sednul, ale románová verze téhož pro mě byla dost utrpením. Příběh je úplně primitivní, již stokrát zrecyklovaný a slouží spíš jako výplň akčním a erotickým scénám, kterých je tady asi milión a jsou napsané neskutečně rutinně a strojově, prostě jen někdo někoho seká, střílí nebo š*ká, úplně bez napětí a emocí. S přibývajícími stranami jsem začal přeskakovat celé odstavce a vždy si jen na konci oddílu přečetl, jak bitka skončila. Vtipná přirovnání jsou tentokrát spíš rádobyvtipná a působí křečovitě a vynuceně. Vůbec celá kniha na mě působí neskutečně odfláknutě, jako by to autora snad vůbec nebavilo a jen si plnil povinnost vůči nakladateli. Např. hlavní hrdinka je LITEVSKÁ tajná agentka, o níž se jen tak mimochodem dozvíme, že pochází z RIGY. Co si mám myslet o autorovi, kterému vlastní román nestojí ani za to, aby si zjistil hlavní město země, z níž pochází jeho hrdinka? Ale chápu, že pologramotného bruntálského řezníka nejspíš zmátla prastará past na nepříliš zdatné angličtináře Litva/Latvia. Jedna hvězdička za občasné záblesky vtipnosti, jinak je to naprostý odpad a upřímně nechápu ty lidi, co to tady pětkujou. Kotletu jsem nikdy příliš nemusel (solidní Swingers párty, snesitelná Perunova krev a jinak nic), ale touhle spatlaninou se pro mě definitivně stal nejvíce přeceněným neumětelem v naší zemi.

Krigli  | **** 23.08.2016 14:08

Přelouskal jsem to za pár hodin a neskutečně jsem se u toho bavil. Žádné hraní se na psychologii, temného hrdinu a rádobi šokující brutalitu. Příběh není moc originální ani propracovaný a radši bych, kdyby zůstal věrný evropské mytologii. Stejně tak nečekejte nějaký zásadní vývoj postav, nebo (příliš) šokující zvraty. Vysvětlení některých věcí jsou tak krásně děcky najivní, že se chlámu ještě teď. Tohle je prostě jen akční jízda plná akce, sexu, akce, sexu, akce, sexu atd. Pokud jste četli první díl, víte do čeho jdete a myslím, že nebudete zklamaní. Pokud jste ho nečetli, tak to zásadní problém nebude, jen budete mít pár spoilerů. Celkově super oddechová knížka řekl bych nejlepší „Kulhánkovina“ za poslední dobu. Už jsem zmínil, že je to plné akce a sexu?

Gulath  | ** 30.08.2016 15:54

Prvý, poviedkový diel ma celkom bavil a osobne sa mi páčil. Toto bola veľmi prehľadná, ničím neprekvapujúca do lokálnych podmienok zasadená adaptácia Veľkých problémov v malej číne. Ak ste ich videli, tak príbeh poznáte.

GeRony  | ***1/2 11.10.2016 10:48

Ako akcna jednohubka potesi. Ale to je asi tak vsetko. Zopar dobrych vtipov, zopar velmi krvavych scen (niezeby mi vadili), zopar sexualnych scen (musim ale uznat, ze pri jednej som sa fakt dobre pobavil), remeselne zvladnute, ale ako vravim, taka jednohubka. V ramci zanru/subzanru priemer.

Polinius  | *** 29.12.2017 18:09

Nejprve jsem chtěl hodnotit 50% jako naprostý průměr, ale přece jen se později našlo pár zajímavých nápadů, které padly na úrodnou půdu. Pár erotických scén a pár vtípků sedlo. Předchozí díl jsem četl už před delší dobou a proto jsem neměl úplně přehled, kdo je kdo a čemu se přesně mám smát.



WebArchiv - archiv českého webu