kniha » Císařovy čepele
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 11
hodnotilo: 13
78%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Císařovy čepele

Brian Staveley

Císařovy čepele

série: Kronika Netesaného trůnu
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: The Emperor's Blades
originál vyšel: 2014

vydání: Fantom Print (web) 2016

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Komentáře:
snop  | ***1/2 15.10.2016 11:04

Prastara hrozba, spiknuti, vychodni filosofie, vojenska skola… je v tom vsechno. Takze je to vlastne trochu preplacane, samotne expozice by klidne vydaly na dva (ci tri) samostatne romany. A finalni konflikt a vyusteni (jde prece jenom o prvni dil) jsou trochu nezazivne, v porovnani s temi expozicemi. Uvidime, co uvidime v druhem dile, bude-li vydan.

trudoš  | **** 26.08.2017 22:54

Americký spisovatel Brian Staveley rozehrává komplexní drama v té nejlepší tradici epické fantasy. Nápaditostí sice Císařovy čepele nijak zásadně neohromí, zato syrovost vyprávění, pozvolná gradace a obratná práce s emocemi uhrane každého, kdo ocení kvalitní řemeslo. Tři dějové linie pak zaručují, že se pořád něco děje, takže vedle smrtících her vysoké politiky si užijeme i odvrácené strany armádního života, či trocha toho filozofování při výuce absence emocí.
Bohužel, první kniha trilogie Kronika Netesaného trůnu je jen předehrou k hlavnímu konfliktu. Převážnou část tedy tvoří představování ústředních hrdinů a broušení jejich charakterů. V tomhle ohledu je to lehce zdlouhavé, především proto, že u většiny scén čtenář tuší, jakým směrem mají vyústit. Přesto se autor neobává je obalit hromadou zbytečných slov. A tak konvenční příběh překvapí jen tím, že vlastně ničím nepřekvapí. Nicméně naděje stran dalších dílů jsou poměrně velké. Ještě by to totiž mohla být docela zábavná podívaná.



WebArchiv - archiv českého webu