kniha » Archa zrůd
chce si přečíst 1 | má v knihovně 25
hodnotilo: 17
79%
Archa zrůd

Pavel Fritz

Archa zrůd

Kategorie: sci-fi - horor - povídková sbírka

vydání: Epocha (web) 2016

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Polinius  | ****1/2 18.10.2016 22:23

Mix hororových a SF povídek. Nejsem odborník přes horor, ale musím ocenit, že autor dokázal vykouzlit atmosféru a do povídek dostat i nějakou motivaci postav. Takže to není jen absurdní příběh, kde lidé dělají koniny a z zpoza rohu bafá bubák. O SF povídkách bych rád řekl, že se jedná o starou dobrou SF, která ctila pravidlo, že každé dílo má mít nějaký děj a pointu. Tím se to značně odděluje od současné oceňované tvorby v USA, která sazí na vykreslení často exotické atmosféry, kde homo, či bi postava řeší nějaký banální problém. Pokud se Vám líbí povídky o teplých kovbojích kteří pojídají puding, budete zklamáni. Pokud se vám líbí ty méně humorné povídky od Lema a nebo Clarka, budete spokojeni. Lema uvádí autor jako svůj vzor. Kniha ve mně vzbudila zájem a asi se zaměřím na jeho předešlou tvorbu.

KeB  | **** 21.02.2017 17:42

Povedená sbírka, paradoxně jí nejvíc škodí non scifi povídky. Na poli scifáren si je autor jistý v magnetických botách a kráčí rychle a zkušeně. Středověké škorně a staletá halena už mu sedí mnohem hůř a povídky působí dojmem, že byly spíše do počtu. Bez obav doporučím :)

biafra  | ****1/2 15.05.2017 12:34

Skvělé povídky, s inteligentními zápletkami a pointami. I když občas jsem měl pocit, že Fritz měl nejdřív vymyšlenou pointu, a pak k ní psal příběh. :-) Celkově skvělá četba. Připadá mi, že Fritz je u nás trošičku nedoceněný, a to je škoda. Všechny jeho dosavadní počiny byly skvělé.



WebArchiv - archiv českého webu