kniha » Klíč k času
chce si přečíst 1 | má v knihovně 3
hodnotilo: 2
55%
Klíč k času Více vydání = více obálek.

Natalja Ščerba

Klíč k času

Kniha vyšla i pod názvem:
Kľúč k času
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Časodějové
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: Часовой ключ [Časovoj ključ]
originál vyšel: 2011

vydání: Fragment (CZ) (web) 2016; Fragment (SK) (web) 2016; Fragment (CZ) (web) 2021; Fragment (SK) (web) 2023; Fragment (CZ) (web) 2023

odkazy: 4x [recenze], 1x [ukázka]


SERIE: Časodějové
[1] Klíč k času
[2] Srdce času
[3] Hodinová věž
[4] Číselné jméno
[5] Časogram
[6] Koruna času

Neřazené díly série

Informace / Anotace ke knize: Klíč k času

Vasilisa neměla až donedávna ponětí o tom, že její otec je mocný mág země Eflary. Místa, kde žijí čarodějové, kteří ovládají silnou magii, díky níž mohou ovlivňovat čas. Když se pak sama v této zemi ocitne, netuší, jaké nebezpečí tam na ni čeká. Nikdo neví, proč se tam najednou objevila, ani kým ve skutečnosti je. Je to obyčejná nešika? Špionka, kterou vyslal její otec, aby mu pomohla získat trůn? Nebo snad mocná časodějka, která může zachránit Zemi a Eflaru před nebezpečím, které se na ně řítí?


Eflara je miesto, kde žijú tajomní čarodejníci, ktorí vďaka silnej mágii môžu ovplyvňovať plynutie času. Dobrodružstvá Vasilisy, ktorá donedávne netušila, kto je jej otec, naberajú veľmi rýchly spád. Kým vlastne je? Vasilisa bývala až donedávna so svojou babičkou a nemala ani potuchy o tom, že jej otec je mocný mág krajiny Eflara. Miesta, kde žijú tajomní čarodejníci, ktorí vďaka silnej mágii môžu ovplyvňovať plynutie času. Keď sa potom sama ocitne v krajine časodejov a víl, netuší, aké nebezpečenstvo tam na ňu čaká. Nikto nevie, prečo sa tam zrazu objavila, ani kým v skutočnosti je. Je to nešika, ktorá nepozná svoj pôvod, alebo špiónka, ktorú poslal jej otec, aby mu pomohla získať trón? Alebo je dokonca mocná časodejka, ktorá vie ovládať čas a môže zachrániť Zem a Eflaru pred nebezpečenstvom, čo sa na ne rúti?

 

Externí odkazy:

[recenze] Naposlech.cz (Alena Tománková) - audiokniha
[recenze] Vaše Literatura (Dagmar Sieberová)
[recenze] Sarden (Karolína Poláčková)
[recenze] Dragellin kulturní web (Lucie Tomanová)
[ukázka] Literární noviny



WebArchiv - archiv českého webu