kniha » Signál
má v knihovně 1
hodnotilo: 1
60%
Signál Více vydání = více obálek.

Patrick Lee

Signál

Kniha vyšla i pod názvem:
Boj o čas
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Sam Dryden
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - cestování časem

originální název: Signal
originál vyšel: 2015

vydání: Vyšehrad 2015; Slovenský spisovateľ 2016

odkazy: 1x [info]


SERIE: Sam Dryden
[1] Na útěku
[2] Signál
Informace / Anotace ke knize: Signál

Americký spisovatel Patrick Lee přichází s dalším strhujícím thrillerem, v němž je ústřední postavou Sam Dryden. Tohoto osamělého hrdinu se záhadnou minulostí čtenáři znají z úspěšného románu Na útěku, jímž se autor zařadil mezi nejvýraznější osobnosti tohoto žánru.
V napínavém, svižně napsaném příběhu Signál žije Dryden poklidně v malém pobřežním městě v Kalifornii a věnuje se renovování starých domů. Doufá, že už nikdy nebude muset využít výcvik a znalosti bývalého elitního agenta, ovšem jeho mírumilovný život bere zasvé, když mu v tísni zavolá Claire, s níž sloužil v armádě, a požádá ho o pomoc.
Pro agentku FBI Marnii Calvertovou vše začíná hrůzným zločinem v obytném přívěsu v Mohavské poušti, ale rovněž neuvěřitelným a záhadným hrdinským činem neznámé dvojice, který si nedovede vysvětlit. Rozhodne se zjistit pravdu, což ji dovede k Samu Drydenovi.
Svými činy Dryden a Calvertová zkříží cestu nebezpečnému nepříteli, jenž má k dispozici technologii, jež mu umožňuje ovlivňovat události, dřív než k nim dojde. To by vedlo k velkým ztrátám na životech a vzniku společnosti, v níž by vládla absolutní moc. Sam Dryden musí využít všech svých schopností, aby tomu zabránil, a to i za cenu toho, že ohrozí vlastní život.
Neotřelá zápletka a zajímavé logické rébusy, spolu s rychlým tempem vyprávění, udržují čtenářskou pozornost až do poslední stránky. Zábavný román s překvapivými zvraty zároveň provokuje otázkou, co by člověk sám udělal, kdyby měl k dispozici přístroj, jímž se dá ovlivnit budoucnost.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu