kniha » Pokřik Cti
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Pokřik Cti

Morgan Rice

Pokřik Cti

série: Sága Čarodějův Prsten
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy

originální název: A Cry of Honor
originál vyšel: 2013

vydání: Google Play 2015


Informace / Anotace ke knize: Pokřik Cti

V knize BOJOVÝ POKŘIK (Čarodějův Prsten – kniha čtvrtá) se Thor vrátil ze Stovky jako zkušený bojovník. Ani se však nestačil doma zabydlet a už musí čelit další výzvě, kterou je tentokrát opravdové vojenské tažení na obranu domoviny. Čeká jej bitva na život a na smrt. McCloudská armáda pronikla při svém nájezdu hluboko do MacGilského teritoria – hlouběji, než kdykoliv předtím v celé historii Prstenu. Thor navíc nevědomky jede do pasti a nakonec to bude on, kdo bude muset sehrát jednu z hlavních rolí při obraně Králova Dvora.

Godfrey byl otráven velmi vzácným jedem a jeho osud nyní leží plně v rukou Gwendolyn, která upíná všechny své síly k tomu, aby jej vyrvala smrti.

Gareth se propadá ve své paranoie ještě hlouběji a najímá si kmen horských barbarů, kteří mu slouží jako osobní stráž. Věnuje jim Rytířský sál, čímž vyhání Stříbrné a vytváří v Králově Dvoře další neshody, které stale více hrozí přerůst v otevřenou občanskou válku. V chodu jsou také jeho plány provdat Gwendolyn proti její vůli za jednoho z krutých Nevarunských válečníků.

Thorova přátelství se prohlubují, když cestuje na nová místa, čelí nečekaným střetnutím s příšerami a bojuje po boku všech v nepředstavitelné epické bitvě. Jeho cesty jej také zavedou do rodné vesnice, kde se setká s otcem, jenž mu poodkryje další kousek skládačky o tom kdo vlastně je, kdo je jeho matka – a o čem je celý jeho osud.

Od Argona se mu dostává dalšího tréninku, díky čemuž začíná pomalu ovládat další zvláštní síly, o kterých nikdy netušil, že mohou existovat. Jeho moc roste každým dnem. Odloučení od Gwen jeho city k ní jenom posiluje a doufá, že se bude moci brzy vrátit a položit jí důležitou otázku – ale možná už na to bude příliš pozdě.

Andronicus mezitím vede svou milionovou imperiální armádu k novému pokusu o zdolání Kaňonu a zničení Prstenu. Tentokrát s sebou vede i informátora, který mu má otevřít cestu.

V okamžiku, kdy se všem zdá, že už se věci snad ani nemohou vyvíjet hůře, končí příběh šokujícím zvratem.

Podaří se Godfreymu přežít? Bude Gareth konečně sesazen? Rozdělí se snad Králův Dvůr na dvě válčící strany? Vpadne Impérium do Prstenu? Bude Gwendolyn konečně s Thorem? A zjistí Thor konečně tajemství svého osudu?

 



WebArchiv - archiv českého webu