kniha » Útok chrabrých
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Útok chrabrých

Morgan Rice

Útok chrabrých

série: Sága Čarodějův Prsten
díl v sérii: 6

Kategorie: fantasy

originální název: A Charge of Valor
originál vyšel: 2013

vydání: Google Play 2015


Informace / Anotace ke knize: Útok chrabrých

Thor pokračuje na své výpravě stále hlouběji do Impéria, aby znovu získal ukradený Meč Osudu a zachránil Prsten. Poté, co družinu zasáhne nečekaná tragédie v podobě ztráty jednoho z jejích členů, se Thor s ostatními semknou ještě více a společně čelí dalším nástrahám. Jejich cesta je zavede do nových exotických zemí včetně pustých Solných plání, Velkého tunelu anebo třeba Ohňových hor. Na cestě čelí nečekaným setkáním s přáteli i nepřáteli.
Thorovy schopnosti se prohlubují, když prochází zatím nejtvrdším tréninkem svého života. Bude je potřebovat všechny použít, jestli mají výpravu v pořádku přežít. Konečně odhalí, kam byl Meč odnesen a zjistí, že pro něj musí cestovat do nejnebezpečnější ze všech imperiálních zemí – do Země draků.

Zpátky v Prstenu se zatím Gwendolyn zotavuje z traumatu a potýká se s hlubokými depresemi, zatímco Kendrick a ostatní slibují bojovat za ni do poslední kapky krve, i když se šance na úspěch zdají být minimální. Dochází tak k jedné z nejslavnějších bitev historie Prstenu, když se spojené MacGilské a Silésijské armády pokouší o znovuzískání města a dobytí Andronicova tábora.

Godfrey se během bojů ocitne za nepřátelskými liniemi, kde je odkázán jenom sám na sebe a musí odhalit, jak se stát bojovníkem svým vlastním, unikátním způsobem. Garethovi se stále daří zůstávat naživu a unikat Andronicovým pokusům o jeho dopadení, zatímco Erec bojuje za záchranu Savarie a Alistair s přicházejícími Andronicovými hordami. Argon musí zaplatit vysokou cenu za to, že poruší hlavní pravidlo svého řádu a vloží se do lidských záležitostí, zatímco Gwendolyn se musí rozhodnout, jestli se zcela vzdá vlastního života, anebo přijme nový jako řádová sestra ve vzdálené Věži Útočiště.

Thor v překvapivém zvratu děje nakonec zjistí, kdo je jeho otcem.

Přežije Thor a jeho družina svou nebezpečnou výpravu? Podaří se jim znovuzískat Meč Osudu? Ubrání se Prsten nakonec imperiální invazi? Co se stane s Gwendolyn, Kendrickem a Erecem? A kdo je Thorův skutečný otec?

 



WebArchiv - archiv českého webu