kniha » Poločas rozpadu
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 36
hodnotilo: 70
85%
Poločas rozpadu Více vydání = více obálek.

František Kotleta

Poločas rozpadu

série: Spad
díl v sérii: 2

Tato kniha je částí i jiných knih: Spad(omnibus)

Kategorie: sci-fi - akční - postkatastrofická - audiobook

vydání: Epocha (web) 2017; Epocha (web) 2023

odkazy: 6x [recenze]


Komentáře:
biafra  | ****1/2 23.08.2017 17:26

Čtení pro muže, kteří nenávidí ženy. Pro mě asi zatím nejlepší Kotleta. Spad mě moc nenadchnul, ale tohle mě svou děsivou atmosférou uchvátilo. Kotleta/Kyša na mě až dosud působil jako laciná braková oddychová četba s dobrým marketingem (nic proti tomu). Poločas rozpadu, zdá se mi, už tuhle rubriku překračuje směrem k tomu, čemu se říká literatura. Jediné, co mě rušilo, bylo chronické správňáctví hlavního hrdiny. Prosím alespoň o jednu vadu, jednu nedokonalost! (P. S. mezi prvními dvěma větami není důsledkový poměr).

Vlask  | **** 14.09.2017 23:04

Určitě lepší než úvodní díl, což byla vlastně urbanka s menší cestou mezi aglomeracemi. Dvojka se vrhla do náruče toho pravého nukleárního postapa, kde si nikdo přívětivé náruče zbytků civilizace neužije. Takže spousta cestování divočinou, pozůstatky války všude okolo, divoké kmeny a nesmí chybět fanatická sekta, ze které se zhrozí příznivci stolování na úrovni, ale hlavně feministky.

gokudo  | **** 12.06.2018 08:21

Plukovnik Michalek a jeho parta kontra kult vyholenych dumsdej-dacanu v surovem mixu madmaxe, Slechtova Oggerda a jednoho britskeho postapo snimku, jehoz nazev jsem uz davno zapomnel.

Solidni, (ne)kvalitni literatura pro choromyslne scifisty a zhave tema pro silene analyzy a hlucne diskuze v podzemnim bunkru radikalnich feministek. Ja osobne se dobre bavil.

Lmslaver  | ****1/2 03.07.2018 22:57

Byl to dobrý tah zkrátit si dlouhou chvíli na rozpálené pláži Poločasem rozpadu od masaře z Bruntálu, který mě vtáhne do Čech po apokalyptické jaderné válce. Plukovník Michálek, hrdina z Istanbulu nemá zrovna na práci nic menšího než záchranu už jednou zničeného světa. Vykouří u toho víc doutníků, nežli utrousí hlášek, což mi vyhovuje (tím nechci schvalovat kouření), protože nepotřebuju mít mezi jednotlivými výstřely z akáčka pokaždé nějaký vtipný bonmot. I tak se mi dostala dostatečná porce fórků mezi podřezanými hrdly, průstřely těl, cákanci krve, mozků a dalšími chuťovkami. Nevadí mi ustřelené hlavy, useknuté ruce, nebo jiné končetiny ale useknutý konec knížky mě dokáže namíchnout a Poločas rozpadu je vlastně jen polovina příběhu, který je ukončen v následující Rázové vlně. Škoda, tohle je má jediná malá výhrada, ale i tak je to hodně dobré čtení, obzvlášť na rozžhavený písek.

tiradentes  | ****1/2 07.01.2019 12:45

Vrchol série (aspoň jej prvej časti)! Spočiatku je všetko krásne, slniečkové… Sekta, ktorá nemá a ani nemusí mať žiadne zábrany, má však iný názor. I klasici žánru by týchto fanatikov autorovi mohli závidieť, pretože tí ich naproti tejto sekte pôsobia ako salviši za dverami. No a malá Japonka tomu pridala ďalší level.

Madam Brbla  | ***1/2 14.10.2020 21:10

“Už jste na tyhle blbinky starej, plukovníku.”

Ale kdepak, hrdina z Istanbulu ještě nepatří do šrotu, jak může potvrdit každý padouch, kterému se podařilo nakrknout drsoně Michálka a jeho (v zabíjení podobně zdatné či zdatnější) spolubojovníky, častěji spolubojovnice. Brno skončilo v dobrých rukou, ovšem okolní svět je divočina plná zlotřilých gangů a ujetých kultistů. A kdo jiný by se s nimi měl vypořádat, než nejvyšší šarže české armády? Takže řádně vyzbrojit, vybavit se tunami munice (a hlavně doutníků) a hurá na východ, zarazit magorům v Mordoru destruktivní rejdy.
“Poločas rozpadu” je čtyřhvězdičková akční cesta tam a už ne zpátky – samé putování, střelba, občas techtle-mechtle… a závěr jaksi nikde (resp. až v další knize), to bude stát bruntálského řezníka pár procent. “Prásk!” Odstřeluji dalších 10% za ty věčné debilní citoslovce. Čtvrtá astra je rázem těsně mimo dosah, přesto román není horší ve srovnání s předchozím dílem. Vlastně spíše lepší: svižnější, s několika zapamatovatelnými scénami, trilogii pravděpodobně dočtu bez mučení. 70–75%



WebArchiv - archiv českého webu