kniha » Kouzelníkův únik z reality
hodnotilo:
0%
Kouzelníkův únik z reality

Lars Johansson

Kouzelníkův únik z reality

Kategorie: fantasy

originální název: Den stora verklighetsflykten
originál vyšel: 2016

vydání: Host (web) 2017

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Kouzelníkův únik z reality

Jakožto kouzelník dokáže Anton jednou rukou za zády rozvázat složité uzly. Jakožto člověk si sotva zvládne koupit hrnek kávy, aniž se přitom dostane do potíží. Vlastně by měl být celkem spokojený, ale občas si nemůže pomoct a myslí na přátele z mládí, Sebastiana a Charlottu, a na to, že tisíce lidí platí za zhlédnutí jejich velkolepé kouzelnické show spoustu peněz, zatímco on sám vystupuje v neutěšených pečovatelských domech. Život je někdy pekelně nespravedlivý.

Pak má navíc Anton během svého turné nehodu — poblíž švédského národního parku Tiveden narazí autem do pohovky stojící přímo uprostřed silnice. Zabloudí v prastarém lese a zjistí, že se to tam hemží nadpřirozenými bytostmi a nevysvětlitelnými jevy. Nedobrovolně se zaplete do pradávného boje mezi dobrem a zlem, ve kterém se ukáže, že Antonovým nejhorším nepřítelem je jeho vlastní osobnost.

Kouzelníkův únik z reality je sarkastický feel-good román o přátelství, závisti, lásce a o tom, co se stane, když nepomůžete natrhat květiny malé holčičce.

 

Externí odkazy:

[recenze] Fandom.sk (Jozef Girovský)



WebArchiv - archiv českého webu