kniha » Hvězdné hry
má v knihovně 5
hodnotilo: 5
70%
Hvězdné hry Více vydání = více obálek.

František Novotný

Hvězdné hry

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

vydání: Nová vlna 2017

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
Gaarq  | *** 06.01.2018 10:40

po všech stránkách důstojný omnibus kratších děl františka novotného. je vidět, že se do toho celý tým vložil s maximálním úsilím – je to pěkná kniha. horší je to s obsahem, ale to už je především můj problém – až na výjimky (a ty zase pro mě většinou září), františkův styl i témata mi moc nesednou. nedokázal jsem často vůbec začíst, drhla mi vnitřní logika a příběhy mi často nedokázaly přinést to, co od nich především očekávám – originální myšlenkový přesah.

zajímavé jsou autorské poznámky. zkusil jsem si něco takového i tady na legii jako autor a je docela zábavné pozorovat, jak se často autorské vnímání díla diametrálně liší od toho čtenářova. teď jsem to poznal i ze strany čtenáře. pro mě to bylo důvodem, proč jsem přestal psát. u některých autorů, kteří na čtenáře primárně nemyslí (ve smyslu nepodbízí), se pořád najde dost čtenářů, kteří jeho dílo ocení, mně se to nepovedlo. františek také potřebuje „své“ čtenáře, protože jim to rozhodně nedělá lehké ;)

Sherudan  | ***** 04.06.2022 14:51

Kniha je souborem prakticky celé autorovy povídkové tvorby, z čehož zákonitě plyne značný rozptyl v kvalitě jednotlivých kusů. Přesto si jako celek zaslouží maximální hodnocení, mj. díky autorským komentářům k osudům jednotlivých povídek. Obvykle takovéto poznámky přeskakuji, tady jsem se do nich pustil díky osobnímu vztahu k autorovi a nelitoval jsem. Ovšem pro mladší čtenáře, nepamatující totalitní časy, musí některé ty historky samy o sobě působit jako sci-fi.



WebArchiv - archiv českého webu