kniha » Ostří mrtvého muže
má v knihovně 4
hodnotilo: 7
71%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Ostří mrtvého muže

Luke Scull

Ostří mrtvého muže

série: Temné bratrstvo
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: Dead Man’s Steel
originál vyšel: 2016

vydání: Host (web) 2017

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
trudoš  | ***1/2 16.02.2018 23:54

Jak mě první dvě knihy bavily, třetí přinesla maličko zklamání. První půlka ještě dobrý, vyvrcholení boje mezi seveřany je právě tak drsné, jak jsem doufal. Dokonce i konflikt s Mizejícími graduje hodně zajímavým směrem, ačkoliv už tady jsem začal škobrtat. Ovšem čistě pro svou neochotu přistoupit na nová pravidla hry a překvapivá odhalení, jež přinášejí do série notnou dávku science fiction. A přestože Luke Scull nekombinuje žánry přespříliš, tohle mě trošku otrávilo. Jedna věc je Thorgal, kde věda a magie koexistují bezproblémově a druhá věc je Temné bratrstvo, kde to působí kapánek nadbytečně. Těch motivů je prostě moc, stejně jako hluchých míst, kde hapruje logika. Navíc na ty původní nápady se úplně zapomnělo.
Oceňuji však, že autor kolem ničeho nedělá štráchy a jednotlivé linie uzavírá s řízností katovského mistra. Problém je, že ne všechny dějové zvraty mi zpětně dávaly smysl, a jiné působily značně účelově. Četlo se to samo, ale jako finále epické trilogie bohužel neuspokojivé.

skepsi  | ***1/2 31.10.2020 01:25

Jelikož čtení Temného bratrstva předcházelo trápení se s Červenákovou škvárou (čti Černokněžník) bude hodnocení trochu neobjektivní :)

Spousta skvělých a originálních nápadů je srážena kvanty totálně zbytečné vaty, bez které by se to celé vešlo do dvou knih… Autor dokonce nakousne několik faktů (magelordi z východu, Gholam a okolnosti kolem něj, Marius), které kdyby rozvinul místo těch, v každem díle se opakujících, „pracovních táborů“ bylo by to skoro na plný počet. Spoilovat nebudu, ale originální vývoj od konce druhého dílu zmáknul skvěle a s grácií

Takže pokud si chcete užít originální příběh a jste ochotní autorovi odpustit jeho nevypsanost (i když to je defakto mistr ve srovnání s panem Č.) – směle do toho! :)

7/10



WebArchiv - archiv českého webu