kniha » Putování
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 15
hodnotilo: 13
78%
Putování

Michael Bronec

Putování

série: Tři kapitáni
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Svět Tří kapitánů

Kategorie: sci-fi - space opera

originál vyšel: 2017

vydání: Straky na vrbě (web) 2017; Straky na vrbě (web) 2017

odkazy: 1x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [9] barbar (editor) 14.01.2018 20:14  

@snop[7]: Přiznám se, že jsem rád, že mám ještě „firewall“ před čtenářem; tedy jeden díl hotový. Až bude venku i ten a další budu přímo psát, dost mi vzroste nervozita. Zatím ještě čekám na ilustrace od Janiny Strnadové a obálku od Tomáše Kučerovského. A mám tady korektury od Fabiana, které chci zanést. Trochu mě rozptyluje práce na dvou frontách. Ale je to zábava! :)

@dva mraky[8]: Zjistil jsem, že mi jdou dobře rozjezdy. Jak už všechno navařím a mám to servírovat, je to boj.

 [8] dva mraky 13.01.2018 22:46  

@barbar[6]: Je to docela velky projekt. Pokud cloveku to budovani hlavni linie nejde intuitivne, konstruovat to musi dat praci. Na strane jedne, necekal bych, ze me bude desitky stran bavit, jak Kodex jedna s peti lidma naraz :-). Na druhe strane Heinlein si vyfiknul kompletni mesicni revoluci na mene nez ctyrech stech stranach.

 [7] snop 13.01.2018 22:32  

@barbar[4]: Taktéž není zač. Rozhodně v české žánrové produkci to patří k tomu nejlepšímu, co jsem četl :-) Třetí díl nerozvrtávat, alébrž promptně vydat!

 [6] barbar (editor) 13.01.2018 19:14  

@dva mraky[5]: V té dvojce trochu pokulhává dramatický oblouk, byla nakonec rozdělena na dvě části a zatím vyšla první. Obě dohromady by se v broži špatně knihařily. A do té druhé jsem samozřejmě začal znovu vrtat…

 [5] dva mraky 13.01.2018 17:51  

@barbar[4]: NZ :-). Ještě to doplním. Čistě subjektivně, příběh se na jedné straně málo drží hlavní zápletky a na straně druhé není dostatečně rozvolněný, abych ho vnímal jako sérii souvisejících epizod, či povídkový román. Dobře se mi to čte, ale pak zůstane trochu dutý pocit. Jestli je to tím, že není úplně jasné, co se proč děje, nebo tím, že tam je málo výrazných point, netuším. A taky to celé může být na mém přijímači. Jinak se přidávám k zástupům vyhlížejícím další díl. MMCH: to potěšení dost chápu a přeju zdar tvé práci.

 [4] barbar (editor) 13.01.2018 11:24  

@snop: @dva mraky# Děkuji za zpětnou vazbu. Zkusím si ji vzít k srdci, i když způsob, jakým tvořím, zřejmě už nezměním. Momentálně přebrušuji trojku a píšu čtyřku.

Těší mne zkrátka, že se mé dílo dá vůbec číst. Měl jsem dost betačtenářů, ale přeci jen jsou to vesměs kamarádi nebo mnou vydávaní autoři.

 [3] barbar (editor) 03.01.2018 23:22  

@Svarec[2]: On je obecně problém, jak řešit díly vycházející déle po sobě. Třeba v Amberu žádná shrnutí nejsou, ale Corwin si občas shrne situaci sám pro sebe. Jinak mě prostě teší, žes to dočetl. A s většinou kritiky souhlasím. Mimo jiné to zřejmě mělo vyjít až dopsané a dohromady, jenomže netuším, zda bych to někdy dopsal, kdybych „nespálil lodě“ a nezačal to vydávat. Byla to záměrná sebemotivace.

 [2] Svarec 03.01.2018 22:19  

@barbar[1]: Není zač :) Jinak já poslední dobou skoro nečetl, případně spíše samostatné knihy nebo jen volná pokračování, takže ten můj dojem je hodně subjektivní – holt jsem odvykl tomu, jaký to je naskočit do rozjetýho vlaku. U nedávno čtených Pomníků zimy jsem měl úplně stejný problém.

Rozhodně se nenech rozhodit tím, že moje komentáře jsou vždycky z 90 % kritika a na konci jen letmo zmíněné „ale stejně mě to bavilo a postavy byly sympatické“ :) Holt si vždycky všímám chyb, ale těžko se mi formulují důvody, proč se mi něco líbilo.

 [1] barbar (editor) 03.01.2018 22:10  

@Svarec: Díky za zpětnou vazbu! Kovářova kobyla hot chodí bosa, jiným autorům doporučuji, aby při vícedílné knize sestavili něco o předchozím ději, ale sám jsem na to rezignoval. Každopádně teď dělám na trojce, tak se zkusím poučit.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu