kniha » Rázová vlna
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 46
hodnotilo: 61
83%
Rázová vlna Více vydání = více obálek.

František Kotleta

Rázová vlna

série: Spad
díl v sérii: 3

Tato kniha je částí i jiných knih: Spad(omnibus)

Kategorie: sci-fi - akční - postkatastrofická - audiobook

vydání: Epocha (web) 2017; Epocha (web) 2023

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
furunkl  | ***** 21.12.2017 18:07

Jen pro ten dnešní den stojí za to žít, jen klid svůj tichý mít a víc po ničem netoužit. Jen pro ten dnešní den, snad pro úsměv Váš se život změní v sen, ten den kdy štěstí potkáváš.

Nesmíš se ptát, co bylo včera, bude zítra zas, jen dnešek uchopit a pochopit, že nejkrásnější jen je dnešní den.

Jen pro ten dnešní den stojí za to žít, jen klid svůj tichý mít a víc po ničem netoužit.

Nesmíš se ptát, co bylo včera, bude zítra zas, jen dnešek uchopit a pochopit, že nejkrásnější jen je dnešní den.

VÍCE SLOV NETŘEBA

Lmslaver  | *** 16.07.2018 19:14

Miluji postapo, ve Spadu a Poločasu rozpadu se to povedlo, ale Rázová vlna bohužel tak trochu skřípe, trojka nepřináší nic nového. Po infiltraci a sabotáži na základně měnitelů už sledujeme pouze ústup, bitvu, přesun krajinou a zase bitvu, a tak stále dokola. Málem bych zapomněl, že před bitvou je vždy nějaký ten odstavec se sexem, který určitě nadchne nějakého mimoně (sorry teď se vlastně používá slovo nerd). Už žádná nová zajímavá lokace, žádné pozoruhodné společenství přeživších lidí, už se jen od jedné bitvy k druhé prodíráme tím, s čím jsme se seznámili ve dvojce. Cesta do finále příběhu je dlážděna stovkami mrtvých, smrt je tu tak běžná až vyznívá naprázdno a hlášku která by ji občas odlehčila, aby čtenář pohledal. Myslím, že by bohatě stačilo přidat k Poločasu rozpadu padesát až sto stránek a důstojně to ukončit. Rázová vlna je už jen továrna na slova, která vyplní poslední díl třemi stovkami hluchých stran. Škoda.

tiradentes  | **** 07.01.2019 12:46

Tretí diel sa vezie na rázovej vlne predošlého a pôsobí trochu stereotypne. Koniec to však vynahradí plnou hrsťou rádioaktívneho prachu hodeného priamo do očí.

Tehuapac  | *** 10.02.2019 18:28

Tak som to doklepal až sem a sám neviem, prečo som sériu neprestal čítať už skôr. Partička polosupermanov ktorí sa prestieľajú z každej šlamastiky a nechávajú za sebou hromady mŕtvol (trocha realizmu pri bojových scénach by naozaj neškodilo). K tomu množstvo nacionálneho pátosu (možno autorovi príliš vadila kapitulácia Československa v r. 1938, preto vytvoril toto veľkolepé ťaženie príslušníkov Českej armády), niekoľko erotických scén, nie celkom vydarená snaha o šokovanie brutalitou a k tomu silný antirusizmus. Takto uvarený guláš mne však príliš nechutil. Ak budem chcieť zaujímavú postapo sériu, tak určite radšej Metro a ak budem chcieť zažiť ťažkú depresiu zo sveta po katastrofe tak potom siahnem po neprekonateľnej McCarthyho Ceste.

Clarice  | **** 21.06.2020 23:32

Poslouchala jsem audio, které je opět načteno úplně skvěle. Pan Kapitánčik se brutálně vyřádil, což způsobilo, že tohle byla jedna z mála knih, u které se nedá usnout :). Člověk z toho úplně cítí tu akci :), které je v příběhu strašně moc. Mraky detailních popisů rozličných způsobů likvidace nejedné (stovky) padouchů. Tolik litrů prolité krve a kilometry vyhřezlých střev jsem dlouho nikde nečetla, protože vidět bych to nechtěla :). Rozpůlené mozky, vyčvachtlé oční bulvy, kostry prorostlé trávou, velké domácí masakry, fuj, oběšenci, hromadné upálení, stažení z kůže. A jeden nenápadný japonský stín s katanou…

Vlastně celé třetí pokračování post apokalyptické honičky za bandou fanatiků na akci stojí. Nějaký příběh jede spíš po druhé koleji, i když se nedá říct, že neexistuje a pozornost spíš přitahuje způsob, jak autor naplánoval cestu Davida Michálka a jeho bandy, v závěru docela rozmanité :) z Čech… až na konec světa. Měnitelé – záporáci série – jsou totiž strašní kreténi :), ale úplně beznadějní :), po konci světa lačnící, vygumovaní… Chápejte, jenom magor to chce po atomovém celosvětovém průseru ještě vyšperkovat dalším dějstvím v podobném duchu :). Ale některým přejete, aby přežili, prostě aby pak umřeli „se ctí.“

Jenom takový detail: pár dní po jisté akci plukovník „pohladil Japonku po vlasech, jo?“ No, ona ale v té době žádné neměla… Existence dalšího dílu mě ale fakt potěšila.



WebArchiv - archiv českého webu