kniha » Noční klub I
v Top10 119 | chce si přečíst 31 | chce mít v knihovně 19 | má v knihovně 345 | antikvariát
hodnotilo: 679
93%
Noční klub I

Jiří Kulhánek

Noční klub I

série: Noční klub
díl v sérii: 1

Kategorie: akční - urban fantasy - upíři

jiný (obecně známý) název: The Night Club: Part One

vydání: Klub Julese Vernea (web) 2002; Klub Julese Vernea (web) 2005; Klub Julese Vernea (web) 2009

odkazy: 6x [recenze]


Komentáře:
archon  | ***** 20.01.2006 22:58

Poutavě spojeno scifi s fantasy. Kniha sice místy sousedí s brakem (krev stříká často a všude),ale je to tak dobře napsáno že neodložíte před poslední stránkou. Úvodní téma tajné organizace by klidně šlo rozšířit na celou knihu. Druhý díl už neni takový,hlavní hrdina je pak příliš ultimátní

Vlask  | ***** 06.02.2006 21:42

Toto byla má první přečtená kniha autora a musím říct, že lepší úvod do tvorby páně Kulhánka sem si nemohl vybrat. Kniha vládci strachu se jí sice téměř vyrovná, ale je o chlup méně čtivá – děj je o něco pomalejší. Noční klub prostě nepřestanete číst, dokud nejste na konci a pak začnete horečně shánět druhý díl :-).

Seifgard  | ***** 21.12.2006 22:06

Bezkonkurenčně nejlepší z Kulhánkových knih. Nedávno jsem četl po deváté a přesto se královsky bavil. Autor používá vše co v předchozích knihách a kupu nových nápadů navrch. Hlavní hrdina není polobůh likvidující všechny, kteří mu přijdou do cesty, ale lidská bytost. Jak zmínil již archon scény ze samotného klubu jsou dotažené k dokonalosti a zasloužili by si víc prostoru né-li celou knižní sérii. Pokud jste ještě nečetli koukejte to rychle napravit.

Gwin  | ***** 28.06.2007 21:41

Vrchol Kulhánkovy tvorby.

Majkl  | ***** 18.11.2007 20:55

Lepší začiatok do Kulhánka som si nemohol vybrať, po prečítaní tejto bomby som sám zatúžil byť upírom. Originálne postavy, plno vtipu, kopec akcie, zaujímavé detailne popísané stravovacie návyky.Jednoznačne perla medzi knihami,ktoré som prečítal.

Karas  | ***** 03.11.2008 09:31

Super příběh, postavy, prostředí, záporáci a mega hlášky :)

Podle mě naprostá hvězda mezi knihami…

papuja  | ***** 29.03.2009 22:03

Tak je to tady, moje první Kulhánkovina(čtu prakticky jen čisté fantasy). Nechal jsem se zlákat hodnocením zde na Legii a musím říci, že jsem mile překvapen. V první chvíli jsem myslel, že knížku odložím (když byla ta malá holčina ve sklepě a nebylo jisté na jaký způsob bude připravena – mám 20 měsíční dcerku a říkal jsem si co to kurnik je). Pak se vše vysvětlí (teda až na záhadného kocoura co hýří barvami a zabíjí lidi – tam bych opravdu chtěl vědět víc) a děj se rozjede na plno a nezastaví se až do konce. Vcelku jednoduché čtení – jedna dějová linie, pár jmen. Prostě jede se plnou parou vpřed. A nic (až na toho zpropadeného kocoura) mi nebrání dát 100%.

gorry  | ***** 31.08.2009 15:04

KNihu jsem přečetl-no, ze zatajenám dechemne-to bych musel být Tobiáš Jánský nebo někdo jemu podobný. Jedna z nejlepších českých sci-fi/fantasy knih, kterou si prostě musíte zamilovat.

Wiktor  | ***** 25.12.2009 21:31

Rozhodně jedna z nej knih co se mi dostala pod ruku. Přečteno jedním dechem nepočítám li zastávky na uklidnění od záchvatu smíchu :)

Miss Utahraptor  | ****1/2 03.01.2010 14:02

Nenadchlo mě tak jak jsem čekala i když musím uznat, že jde o velmi dobře napsanou knížku (co se čtivosti, slohu a humoru týče). Bohužel to pro mě není to pravé ořechové. Hodnotila bych 7/10, ale konec se mi zalíbil natolik, že už si dobrých pár dní spílám za nezakoupení druhého dílu. ⇒ 90%

Renča  | *** 30.03.2010 13:56

Nechala jsem se zlákat nejen hodnocením na Legii, začla číst a málem toho nechala už po pár odstavcích (kdyby to dítě sežrali, tak bych dál nečetla). Ten začátek (Tobiáš jako člen klubu) se mi líbil mnohem víc, než pak ta jeho cesta. Hlavní problém ale pro mne byl, že jsem si nedokázala vytvořit vztah k hlavními hrdinovi, další díl jsem už nečetla, protože mi je úplně jedno, co se s Tobiášem dělo dál.

Romla  | ***1/2 27.03.2011 21:34

Největším záporem knihy je, že hlavní postava nemá vůbec žádný charakter. Kolem neustále někdo umírá a hlavní postavě je to jedno. Hlavní hrdina nám sice občas ve slabých chvilkách tvrdí opak, ale vy mu to prostě nevěříte, protože se u toho neustále tváří jako kdyby byl na dovolené a ty tuny mrtvol kolem byly jenom malá nepříjemnost, která nám přece nemůže zkazit dobrou náladu. Od bojovníka proti zlu bych tedy čekal radikálně odlišný postoj k neustálému vraždění. Navíc po vynikající první třetině upadne kniha trochu do stereotypu a děj se dále posouvá velmi pomalu. Z těchto důvodů hodnotím knihu pouze 70 procenty. Kdyby se hrdina knihy alespoň trochu snažil chránit i životy těch druhých a ne pouze svůj vlastní a kdyby si kniha udržela vysokou kvalitu vyprávění déle než jenom do jedné třetiny, hodnotil bych ji výrazně kladněji.

Durgas  | ***** 12.03.2012 12:26

Perfektné. Parádny príbeh, skvelé postavy a neprekonatelné hlášky.

Tehuapac  | brak 09.06.2012 10:24

Na túto knihu som nechcel reagovať, ale zakaždým keď si pozriem rebríček najlepšie hodnotených kníh, tak pri zazretí umiestnenia tohto titulu ma podvihne zo stoličky. Nie, že by sa to nedalo čítať, dá sa. Dej knihy plynule plynie dopredu po hromade mŕtvol, predvídateľné dejové zvraty aspoň nikoho nevyplašia. Dal by som tomu takých 60%. Keď však vidím, že je to 10. najlepšie hodnotená kniha, ktorá s prehľadom predstihuje Zaklínača, niektoré knihy G.R.R. Martina, Pána prsteňov atď, atď, atď, neviem, „kde súdruhovia z NDR urobili chybu“. Buď mi niečo ušlo a Kulhánek je skrytý literárny génius, alebo hodnotiaci boli mierne pod vplyvom omamných alebo psychotropných látok (alebo možno ja pri čítaní tohto veľdiela brakovej literatúry), prípadne boli ovplyvnení syndrómom, ktorý u nás voláme HejSlovák – čo je slovenské (v tomto prípade české) je dobré, bez ohľadu na to či je to super vec alebo úplný šunt. Takže, aby som hodnotenie trocha vyvážil, dám za 0%, aj keď je neobjektívne.

Kokotice  | **** 04.11.2012 23:11

Inu musím se přiznat, že kniha pro mne byla zklamáním. Předpokládám, že hlavní příčinou bude rozsáhlá (a dle mého názoru přehnaná) glorifikace této knihy. Každopádně mě nejvíc iritovalo, jak hlavní postava, která má být hodná a morální, nebere ohledy a je jí úplně jedno, že se za ní táhne krvavá pohroma v podobě dvou super zabijáků, kteří umučí každého koho po cestě potká. Osobně se mi od autora víc líbila Vyhlídka na věčnost a Stroncium.

MartinJ  | **** 12.06.2013 15:53

Na knihu jsem se podle recenzí těšil. Začátkem (kdy je to o Nočním klubu) jsem byl naprosto nadšen a dával recenzím za pravdu. Bohužel ale další tři čtvrtiny textu mě zklamaly. Ne že by to bylo až tak špatné, ale začátek knihy mi asi nastavil laťku očekávání příliš vysoko a asi mi sedí víc bojovníci za právo a spravedlnost než cyničtí upíři (i když cyničtí tak trochu z donucení).

LuciusWlk  | ***** 18.12.2014 10:55

První kniha Nočního klubu je pro mě příjemným překvapením. Česká tvorba mě většinou moc nenadchla (možná jen špatným výběrem), ale Kulhánková kniha je příkladnou ukázkou, abych nad českými autory nelámal hůl. Příběh je celkem poutavý, nádherně vymyšlený a perfektně odvyprávěny. Nová vlna upířích příběhu mě upřímně děsí, ale zde je i tento prvek vymyšlený zajímavě a „poutavě“. Moc jsem se nezajímal o anotaci a nechal se přesvědčit vysokým hodnocením. Příběh mě proto opravdu překvapoval, především, když se úvodní děj a postavy nečekaně zlomí a…
Vyprávění je velmi svižné a zábavné a po první knize se nadšeně pouštím do knihy druhé.

seelya  | **** 15.02.2015 22:48

je to moja prvá kniha od kulhánka a musím konštatovať, že nesplnila očakávania ktoré som mala od knihy z prvej 25ky najlepšie hodnotených – začiatok parádny, ale po premene na upíra ma to už ani zďaleka tak nebavilo… napriek tomu sa to číta priam samo, čo je hlavná prednosť knihy, ktorú nezničia ani hektolitre krvi a kvantá mŕtvol… ku koncu je už premena hlavnej postavy na nemŕtveho chucka norrisa trochu únavná (čo sa v 2. časti ešte niekoľkonásobne zhorší, ale budiž), ale celkovo to je zaujímavé oddychové čítanie s originálnym vykreslením upírskej problematiky… a farebného kocúra chcem domov :D

Skabandari  | **** 06.07.2015 10:51

Zajímavé dílo, rozhodně stojí za přečtení. Začátek mě okamžitě vtáhl, spousta nových postav a téměř všechny přitažlivé svým charakterem. Trochu nudnější je až cca poslední třetina kdy je Tobiáš na útěku. V té době je to v podstatě jen o něm. Určitě bych vyzdvihl různorodost prostředí, člověk má pocit, jako by sám autor navštívil každou jednotlivou lokaci a dopodrobna ji nastudoval. Oceňuji i humornou stránku knihy.

Strider  | **** 24.11.2017 14:52

Môj prvý kontakt s Kulhánkom a pravdepodobne nie posledný :-) Hoci je to „len“ odpočinkové čítanie keď sa človek ide zrelaxovať pri rozstrieľaných mafiánoch/ázij­coch/upírov, tak je podané mimoriadne čtivým a zábavným spôsobom. Úvodné zoznamovanie sa s Nočným klubom má grády, o to šokujúcejšie zapôsobil nečakaný dejový odklon zhruba v štvrtine knihy. Hrdina sa možno až príliš zdĺhavo zoznamuje s novými schopnosťami a kuje plány na pomstu. Tempo však nie je nijak závratné a veľa sa toho do konca knihy dopovedať nestihne. Výborná jednohubka, no popredné umiestnenie medzi najlepšie hodnotenými knihami úplne nechápem. 8/10



WebArchiv - archiv českého webu