kniha » Sargasová planeta
chce si přečíst 1 | má v knihovně 34
hodnotilo: 16
73%
Sargasová planeta

Andre Norton

Sargasová planeta

série: Solar Queen
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: Sargasso of Space
originál vyšel: 05/1955

vydání: Železný 1996


Komentáře:
malarkey  | ****1/2 06.09.2007 19:01

Na knihu jsem narazil náhodou, respektive známá vyhazovala a já ji s dovolením šlohnul. Každopádně jsem neudělal špatně. Fakt, že existuje takzvaná burza planet mě vcelku překvapila a nakonec i samotným příběhem dost uzemnila. Možná se divím, že je jenom jedna kniha. Přeci k takovému základu by se dala napsat celá várka příběhů. Jenom chtít. I tak je tento román jeden z nejlepších sci-fi, které jsem měl tu možnost číst a možná si to opět s radostí někdy zopakuji. 9/10

nery  | **1/2 14.04.2011 11:48

Celkově dost odfláknuté dílo, nápady tam jsou, ale naprosto nerozvinuté.

idle  | *** 30.04.2012 19:36

Knihu jsem vyhrabala ve svých krabicích, aniž bych si pamatovala, jestli jsem ji kdy četla, a protože je tenká, hned jsem do ní nahlídla.

Patří do takové kategorie oddechovek, nad kterými raději nepřemýšlet moc do detailu. Vesmírné koráby startují z planety, sestava potenciálně nebezpečné průzkumné výpravy se vybírá losem a benjamínek posádky přichází se spásnými nápady, které přitom spadají do kompetence jeho zkušených kolegů.

Na druhou stranu se v příběhu objevují docela zajímavé motivy a celé je to krátké, takže nenudí. V poslední třetině jsem si nakonec vybavila, že jsem ji musela číst, matná vzpomínka na bludiště mi někde v koutku paměti zůstala. Jako jediná.

Příjemné, ale zapomenutelné čtivo.

gokudo  | **1/2 15.12.2013 15:51

„Superbecko“ ze Zlateho veku sci-fi. Takove nemasne a neslane. Pro zajimavost bych chtel poznamenat, ze Sargasova Planeta je prvni kniha ze sedmidilne serie knih o „Slunecni Kralovne.“



WebArchiv - archiv českého webu