kniha » Smrtící nahota
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 9
hodnotilo: 12
83%
Smrtící nahota Více vydání = více obálek.

J. D. Robb

Smrtící nahota

Kniha vyšla i pod názvem:
Smrtiaca nahota
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Smrtící
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - romantika - detektivní

originální název: Naked in Death
originál vyšel: 07/1995

vydání: Columbus (web) 2000; Columbus (web) 2008

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
Tehuapac  | ** 12.07.2014 10:50

Ako krimi podpriemerné. Ako love story naivné. A preboha prečo sci-fi???? Už dávno som nemal po dočítaní tak intenzívny pocit úplne zbytočne zabitého času.

trudoš  | **1/2 17.09.2016 14:30

Harlekýnka s příchutí detektivky zasazená do papundeklových kulis futuristické budoucnosti. Naneštěstí jen proto, aby byly hrdince usnadněny vyšetřovací postupy, protože kromě technických udělátek se svět příliš neliší od toho našeho. Opomeneme-li tedy autorčiny ideály o striktně nekuřácké a neozbrojené společnosti, nemluvě o permanentních psychologických testech udržujících spořádanost v chodu.
Co se však týče romancí, Nora Robertsová je odbornicí na slovo vzatou, takže i když změnila žánr, stále dává fanouškům to, co se jí osvědčilo ve stovkách knih dříve. Zápletka je sice průhledná až na půdu a jedno klišé střídá druhé (včetně prvního orgasmu), příběh se ale pořád drží v mezích odpočinkového standardu. Jen se musím smát tomu, jak dokázala i přes poměrně krátký rozsah věnovat víc prostoru mileneckým roztržkám než detektivní práci. Priority jsou v tomhle ohledu striktní. Ovšem feministické dokazování, jak jsou ženské drsnější než leckteří chlapi, mi ke konci už drobet lezlo krkem.



WebArchiv - archiv českého webu