kniha » Stínové loutky
v Top10 1 | chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 5 | má v knihovně 53
hodnotilo: 49
78%
Stínové loutky

Orson Scott Card

Stínové loutky

série: Stínová série
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Ender

Kategorie: sci-fi

originální název: Shadow Puppets
originál vyšel: 2002

vydání: Laser-books (web) 2004

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Stínová série
[1] Enderův stín
[2] Hegemonův stín
[3] Stínové loutky
[4] Obrův stín
Informace / Anotace ke knize: Stínové loutky

Anotace: Třetí kniha Stínové série.

Enderův cyklus patří k nejpopulárnějším ságám žánru sci-fi. Jednotlivé tituly získaly ceny Hugo a Nebula a vycházejí v mnoha jazycích. Sledujeme v nich příběh chlapce Enmdera Wiggina od jeho vítězství nad cizí rasou, která hodlala zničit Zemi, až po problémy na kolonizovaných světech hluboko ve vesmíru.
Ale Ender nebyl jediným dítětem v Bitevní škole. Proto na naléhání fanoušků začal O. S. Card v roce 1999 publikovat další, tzv. Stínový cyklus, v němž rozvíjí příběh Fazolka, Enderovy pravé ruky, jeho stratéga a přítele.
A tak jsme v Enderově stínu poznali život malého Juliana, jeho výcvik v Bitevní škole a po Enderově boku boj s termiťany. V Hegemonově stínu jeho životní osudy pokračovaly poté, co byla válka s termiťany vyhrána a geniální děti se vrátily na Zemi. A Země se pro ně stala novým bitevním polem, protože většina států chtěla využít jejich válečnický potenciál. A nyní přichází díl třetí: Stínové loutky, který bezprostředně navazuje na Hegemonův stín.

Petr, Enderův starší bratr, je sice Hegemon, ale nová Čínská říše i další země ho příliš vážně neberou. Fazolek velí Hegemonovým silám rychlého nasazení a snaží se Petra podporovat. Díky Petrovu velikášství a Achillově obratnosti dojde ke konfliktu a Fazolek se musí opět schovávat. Najde útočiště u dávného přítele Alaje, který se mezitím dostal na velmi významný post. A s jeho pomocí „děti“ z Bitevní školy opět nastolí ve světě relativní rovnováhu a Země je připravena k definitivnímu řešení…


Jiné ocenění :
2003 – Locus Poll Award – Best SF Novel – 7. místo


 

Externí odkazy:

[recenze] Neviditelný pes



WebArchiv - archiv českého webu