kniha » Nemožné se děje
hodnotilo: 1
70%
Nemožné se děje
Sestavil/i:

Martin Vondráček
Jan Hloušek
Jaroslav Svoboda

Nemožné se děje

mozaika příběhů v žánru re-pre

Kategorie: antologie

vydání: Fortna (web) 2022

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Nemožné se děje - mozaika příběhů v žánru re-pre

Už počtvrté se mírně obměněný česko-slovenský autorský tým vrátil do světa re-pre (real prediction), aby na příkladu 12 humoristicky laděných povídek předvedl, co všechno mohou opanovat moderní technologie, pokud jim to dovolíme, tentokrát v duchu hesla „Je to nemožné, a přesto se to děje“.

Povídky jako vždy tvoří propojenou mozaiku příběhů a volně navazují na první re-pre sbírku Odpor je zbytečný (2012), druhou s názvem My jsme vám to říkali (2014) a třetí pojmenovanou Už je to tady (2021), rozhodně se však dají číst samostatně.

Byť jsou to knížky malého formátu (reprekaps), umí překvapit a není radno ani jednu podceňovat! Řada reálných předpovědí se totiž již splnila, jak se můžete dočíst ve výstižném doslovu.

Motivem obálky od Jaroslava Svobody je slavný obraz Zrození Platotela, který vyjadřuje uzavření kruhu. Čtenáři konečně potkají slavného řeckého filozofa Platotela. Mezi další témata patří rovnoprávnost (všeho včetně chytrých spotřebičů), chytré náramky, automatizace na akademické půdě, závislost na virtuálních počítačových hrách, sociální sítě, vyhledávače, domácí mazlíčci, chytrá města, epidemie a karantény nebo moderní psychiatrická léčebna a další.

Autorský tým: Vojtěch Erbrt, Jan Hloušek, Zuzana Hloušková, Milan Kováč, Dagmar Pirochová, Veronika Salášková, Jaroslav Svoboda, Martin Vondráček. Vyšlo v říjnu 2022.

 

Externí odkazy:

[recenze] Fandom.sk - Ena



WebArchiv - archiv českého webu