kniha » Temná strana slunce
v Top10 2 | chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 4 | má v knihovně 46
hodnotilo: 47
71%
Temná strana slunce

Terry Pratchett

Temná strana slunce

Kategorie: sci-fi

originální název: The Dark Side of the Sun
originál vyšel: 10/05/1976

vydání: Magnet-Press 1997


Komentáře:
Duirin  | * 02.03.2008 14:31

Pro mě dosti nepřehledný a zmatený příběh, takže lépe hodnotit nemůžu, i když vidím, že jsem zde svým nízkým hodnocením osamocen.

Tua  | ** 15.01.2011 05:03

Tak tahle kniha má veškerý potenciál přiblížit se mým oblíbeným Strugackým. Fantaskní, absurdní vesmír, skvělé neotřelé nápady, dokonce i děj se blíží mému oblíbenému honu na Poutníky z Maximovské trilogie, a celkově je vidět, že autor není žádná dutá hlava. A co mi tedy vadí? Nevadí mi nic, ale něco mi schází. Něco co řadí Strugacké a Pratchetta do vzdálených paralelních vesmírů. Snad bych to nazval jakýmsi zplaněním děje, nebo impotencí autora dotáhnout skvěle nakousnutou myšlenku do zdárného konce. Pozor, to nedělají ani Strugačtí, zdaleka ne! Jenže oni nechávají otázky nezodpovězené aby si je mohl čtenář sám přebrat, kdežto u Pratcheta jsem měl zkrátka neodbytný pocit, že mu každou chvíli dochází dech. Pratchet manýrizuje, dodává kudrlinky a vymyšlenůstky tam kde mu to přijde zajímavé, a ono je to zajímavé, ale tak nějak prázdné.

nery  | ****1/2 14.03.2011 22:56

Když se Pratchett pustí do scifi, je to mnohem zajímavější než jeho fantasy, ale jak již bylo řečeno, malilinko dopracovanější by to být mohlo.



WebArchiv - archiv českého webu