kniha » Úsvit nových bohů
hodnotilo: 1
50%
Úsvit nových bohů
Sestavil/i:

??? autor ???

Úsvit nových bohů

série: Asterion
díl v sérii:

Kategorie: fantasy - antologie

vydání: Mytago (web) 2023


Informace / Anotace ke knize: Úsvit nových bohů

Deset asterionských příběhů, které spojuje jediný vypravěč – samotný Khar Démon, zosobnění veškerého zla na Asterionu.

Nad Asterionem se stahují mračna. Moc Sedmnáctky slábne a na výsluní se dostává nový panteon bohů, Temná desítka. Lidé se ve snaze zajistit si klidný spánek či v honbě za penězi a mocí uchylují do náruče temných božstev. Podaří se Sedmnáctce urovnat sváry a sjednotit se dříve než na loutnách bardů dozní poslední tóny žalozpěvu Pád Starých bohů?

Meabor – bůh strachu, děsu a hrůzy, Sarapis – bůh chaosu a vrtkavého štěstí, Dreskan – bůh pomsty a kruté spravedlnosti, Ndangawa – bohyně šílenství, běsu, boje a zuřivosti, Šin – bůh krvavě vykoupených vědomostí, Inaka – bohyně živelných pohrom, Gwi – bohyně klamu, snů, proradnosti a křivých slibů, Ynnar Rút – bohyně smilstva, obžerství a perverze, Sandol Kah – bohyně slabosti, trýzně a bolesti a nakonec Temná kápě, věčně zahalená pod rouškou tajemství.

Obsah: [1] Petra Lukačovičová: Ta šťastná. [2] Petr Urban: Prkna, co znamenají sněť. [3] Lucie Lukačovičová: Maska a zrcadlo. [4] Radovan Kolbaba: Vyšší spravedlnost. [5] Hanina Veselá: Sivý Tamarýn. [6] Jakub Štádler: Vůně strachu. [7] Michal Penc: Z hlubin slabosti a beznaděje. [8] Petr Urban: Beze jména. [9] Lucie Lukačovičová: Oko štíra. [10] Radek Richtr: Sbírka zvadlých sněženek. [11] Radovan Kolbaba: Brána v temnotě.

 



WebArchiv - archiv českého webu