kniha » Lore
hodnotilo:
0%
Lore

Alexandra Bracken

Lore

Kategorie: fantasy

originální název: Lore.
originál vyšel: 2021

vydání: Pandora (web) 2023


Informace / Anotace ke knize: Lore

Hry začínajú, pôjde o život.

Každých sedem rokov sa začína Agon. Ako trest za dávnu vzburu je deväť gréckych bohov prinútených chodiť po zemi v smrteľnej podobe, sú prenasledovaní potomkami dávnych rodov, ktorí bažia po smrti bohov a chcú sa zmocniť ich moci a nesmrteľnosti.

Lore Perseous utiekla z tohto krutého sveta po sadistickom vyvraždení svojej rodiny konkurenčným rodom a obrátila sa lovu na slávu chrbtom. Roky zaháňala akékoľvek myšlienky na pomstu voči mužovi – teraz už bohovi – zodpovednému za ich smrť.

Keď sa však v New Yorku začne konať ďalší lov, dvaja jeho účastníci ju požiadajú o pomoc: Castor, Lorein priateľ z detstva, ktorého považujú za dávno mŕtveho, a ťažko zranená Aténa, jedna z posledných pôvodných bohov.

Bohyňa ponúka spojenectvo proti ich spoločnému nepriateľovi a konečne aj spôsob, ako môže Lore navždy vynechať Agon zo svojho života. Jej rozhodnutie spojiť svoj osud s Aténou a znovu sa zapojiť do lovu, však bude mať svoju cenu – a nemusí stačiť na zastavenie nového boha, ktorý má moc zraziť ľudstvo na kolená.


Jiné ocenění :
2021 – Goodreads Choice Awards – Best Young Adult Fantasy & Science Fiction – 3. místo
2021 – Amazon Best Books – Best Science Fiction & Fantasy – 20. místo


 



WebArchiv - archiv českého webu