kniha » Beze spánku
hodnotilo:
0%
Beze spánku

Amanda Quick

Beze spánku

série: Ztracené noci
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - romantika - detektivní

originální název: Sleep No More
originál vyšel: 2023

vydání: Baronet (web) 2024

odkazy: 1x [info]


SERIE: Ztracené noci
[1] Beze spánku
Informace / Anotace ke knize: Beze spánku

Jedna noc dokáže změnit vše! Amanda Quick přichází s prvním dílem nové vzrušující trilogie o ztracené noci, která navždy změnila tři ženy – ale na kterou si žádná z nich nepamatuje.

Před sedmi měsíci se Pallas Llewellynová, Talia Marchová a Amelia Riversová ještě neznaly, až do toho osudného pobytu v Hotelu Lucent Springs. Budova byla částečně zničena při zemětřesení a požáru, ale ženy si na dobu strávenou v ní vůbec nepamatují. Nyní, jako blízké přítelkyně, spolu natáčejí podcast s názvem Případy ztracené noci, v němž vyšetřují odložené případy, a doufají, že najdou další osoby, které snad mají podobné zážitky jako ony – zážitky, které podpořily paranormální schopnosti, jež každá z nich už měla.

Poté co obdrží tip na podcast, Pallas odcestuje do malého univerzitního městečka Carnelian v Kalifornii, aby prozkoumala opuštěnou psychiatrickou léčebnu. Otřesená temnou energií, kterou v budově vycítí, raději uprchne, když vtom ji zastaví jakási tmavá postava – z níž se vyklube záhadný informátor, který ji na ústav upozornil.

Ambrose Drake si je jistý, že se stal svědkem vraždy, ale jelikož nemá žádný důkaz, všichni si myslí, že jen trpí halucinacemi způsobenými extrémní spánkovou deprivací. Ambrose však ví, že se v Carnelianském spánkovém institutu stalo něco strašného tu noc, kdy tam byl. Sám však nedokáže najít žádný důkaz, a tak požádá Pallas o pomoc. Vzápětí Pallas zjišťuje, že i Ambrose přišel o noc, na kterou si nedokáže vzpomenout – a která možná nějak souvisí s tím, co se stalo Pallas.

Pallas a Ambrose se pustí do vyšetřování, a i když jsou obyvatelé městečka ochotní podělit se s nimi o to, co vědí, ukáže se, že někteří lidé z nich zas tak nadšení nejsou – a někdo je ochotný zabíjet, jen aby zabránil pravdě vyjít na světlo.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu