kniha » Vládci loutek
v Top10 9 | chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 144
hodnotilo: 144
86%
Koupit knihu:
Minotaur
Vládci loutek Více vydání = více obálek.

Robert A. Heinlein

Vládci loutek

Kategorie: sci-fi - mimozemská invaze - podle filmu/zfilmováno

originální název: The Puppet Masters
originál vyšel: 1951

vydání: AG kult 1992; AG kult 2000; Banshies (web) 2011

odkazy: 2x [film], 1x [recenze]


Komentáře:
avatar2  | **** 15.09.2006 17:55

Dost dobrá scifi. Má spád, nápad, zajímavé postavy. Na Zemi vpadli mimozemšťané v podobě slimáků, kteří jsou schopni kontrolovat člověka tím, že se k němu přisají. Zlikvidovat je chce oficiálně neexistující americká vládní agentura, takoví američtí Jamesové Bondové. Scéna, kdy se američtí kongresmani musí během zasedání svléknout do naha, aby prokázali, že nejsou ovládáni mimozemšťany je perfektní. Rozhodně jedna z lepší Heinleinových knih, doporučuji.

Pedro  | ***** 19.03.2009 21:06

Podle mně velice opomijena ale přesto nejlepší kniha, ktera se ocitla v mých rukou. Výborný spád, filozofické rozpravy, ohromující humor, solidní zápletka, dobré nápady v jednom! Sice 50 stránek mi trvalo než jsem se naladil na autorovu vlnu ale dál už to bylo pouze dokonalé!

kato  | * 16.10.2011 21:27

Nerozumím tak vysokému hodnocení. Tohle je kniha na čtení pod lavicí na prvním stupni základní školy. Neuvěřitelně naivní a silně nelogický děj, super agenti (sexy kočka, tvrďák a vševědoucí šéf) vstupující do své všemocné agentury tajnými dveřmi na záchodě!, lidé chodící nazí…To snad autor nemyslel vážně. Nebo jsem něco nepochopil. Doporučuji se tomu vyhnout širokým obloukem.

Phoenix  | **** 02.07.2012 11:54

Vládci loutek se točí kolem toho, že je lidstvo postupně ovládáno cizími parazity, kteří nás zbavují svobodné vůle. Zní to jako hodně otřepaný děj, ale to neznamená, že by kniha byla automaticky špatná. Napsaná je velice svižně, neustále se něco děje, hlavní hrdinové musí pořád něčemu čelit a nakonec snad objeví nějakou tu slabinu nepřítele. Popis vnitřního rozpoložení a prožívání oběti vetřelce je bravurní, čímž získává nádech reality. Vládci loutek jsou oddechové čtení, které rozhodně neurazí, spíše nadchne, ale v čem, to už záleží na čtenáři.



WebArchiv - archiv českého webu