kniha » Do Malströmu
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 36
hodnotilo: 38
74%
Do Malströmu
Sestavil/i:

Marc Gascoigne
Andy Jones

Do Malströmu

série: Warhammer 40 000
díl v sérii:

Kategorie: sci-fi - antologie - military

originální název: Into the Maelstrom

vydání: Polaris (web) 2003

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
cvok  | *** 04.05.2006 11:32

Povídky, povídky a zase povídky kdo má rád povídky tomu se tato kniha bude líbit já mám rád warhammer ale povídky to nějak není pro mě.

Potan  | **** 25.05.2011 16:48

Jedna z prvních přeložených knih do češtiny a vlastně dodnes jediná samostatně vydaná kniha (dodnes jsou všechny W40k v češtině součástí různých sérií) spatřila světlo českého trhu už před skoro osmi lety. Jedná se o sborník povídek, avšak jako všechny takové sborníky, trpí nevyváženou kvalitou samotných povídek, některé jsou dobré, ba i jedna skvělá, a některé jsou opravdu strašné. Hlavně kniha trpí tehdy ještě nepříliš povedeným překladem, sice je nutno uznat, že to je první vlaštovka, ale některé překlady jsou tak kostrbaté, že se pomalu ztrácí význam vět …
Přesto je to ideální volba pro „úvod do univerza“, jen se člověk nesmí nechat odradit překladem a úvodní povídkou …

GeRony  | ***1/2 11.07.2011 11:10

70% presne odpoveda mojmu hodnoteniu kvality tejto knihy. Ano, preklad je oproti neskorsim dielam z tohto sveta kostrbaty, taktiez kvalita jednotlivych poviedok kolisa od priemeru k velmi dobrym kuskom. Celkovo to je vsak podareny uvod do sveta W40k.

PB  | **** 15.10.2011 20:46

Těžké to nějak objektivně zhodnotit, protože první 2 povídky jsou opravdu špatné (a nechápu, proč se ta knížka jmenuje po jedné z nich), dokonce tak, že tu druhou od Pramase jsem radši nečetl. Zato ten zbytek je docela vyrovnaný a těžko v něm hledat výrazněji slabší kus. A pokud bych měl něco vypíchnout, něco originálního, tak povídku Tenebrae, je to taková depresivní věc, docela se liší od toho military zbytku.



WebArchiv - archiv českého webu