kniha » Zabíjení
v Top10 6 | chce si přečíst 6 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 88
hodnotilo: 133
74%
Koupit knihu:
Minotaur
Zabíjení

Štěpán Kopřiva

Zabíjení

Kategorie: sci-fi - akční

vydání: Crew (web) 2004; Crew (web) 2009

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
makakuk  | * 26.09.2006 20:15

Podle anotace akční sci-fi napsaná ve stylu Jiřího Kulhánka. No akční SF to je až až. Styl Kulhánka z toho čiší na všechny strany, ale to je právě největší slabina knihy. Snaha být ještě drsnější, akčnější a humusáčtější než Kulhánek způsobuje, že výsledek je jen (pravděpodobně nechtěnou) parodií na Kulhánka. Autor vlastně jen střídá hlášky a zabíjení, tedy styl, který například v komixu je to pravé ořechové, ale na 350 stránek je to trochu málo.

biker11  | brak 04.12.2006 07:51

brak – a to doslova- je to Kulhánek prehnaný mäsovým mlýnkom-krv, mozog a vnútorností tečú, cez stránky. je tam zopár dobrých nápadov, ale to je tak jedna stránka. troška humorných vecí a hlášok, nejaká tá pikoška-zabitie orálnym sexom.

Ale inak druhý krát nemusím

Sirius  | **** 10.03.2009 20:34

Nářez, jak by řekl Círhóza.

BorgDog  | * 27.03.2009 05:21

Neznám příliš dílo páně Kulhánkovo, ale přesto se přikláním spíš ke kritikům. Nejkvalitnější částí románu je zhruba první třetina, tedy vše, co přijde do vyvrcholení „domino akce housenka.“ Zde je hrdina držen ještě v určitých mezích a také se tam nachází dle mého nejlepší nápady jako způsob utajení smyslu celé akce. Pak se to zvrhává stále víc do bezduché řežby, přibývá nechutností na můj vkus přes čáru, z Kellera se stává nezničitelný Superman, a pointa je navíc zoufale předvídatelná. Navíc je to nezvládnuté koncepčně, legrační štulec do Star Treku mě pobavil, ale ta parodie na telenovely je už příliš. Vtipné mi to vyjma možná pěti šesti hlášek nepřišlo už vůbec. Podle mě názorný příklad, jak to vypadá, když se autor „utrhne ze řetězu“ v tom horším smyslu…

Majkl  | **1/2 27.03.2009 21:17

Po rozruchu nad Asfaltom som si povedal, že zoznámiť sa s autorovou prvotinou by nebolo zlé. No… prvá tretina naozaj nebola zlá. Kellerova prácička je brutálna, no premyslená – nazrieme si do zmýšľania masového vraha a štýlu jeho „práce“. Následný útok protivníkov je veľmi dobre zvládnutý. Prepadávanie gravimobilu je vrchol knihy. Po tomto päťhviezdičkovom začiatku ide kvalita nižšie, síce je to stále akčné, no mám pocit, že akcia je tam len pre akciu. V pohode by to mohla byť len poviedka. V troch štvrtinách sa toto dielo zvrhne vo všetko možné, len kvalitná „kulhánkovina“ to nie je. Pretože je tu priveľa – akcie, morbídností a zbytočných pasáží alá telenovelistický príbeh z pera masovej vrahyne, ktorá len tak mimochodom je spisovateľka. Táto časť ma tak znechutila (ako aj všetky negatívne vlastnosti), že som túto knihu prestal čítať a nebudem sa ku nej vracať. Skrátka – originál je len jeden.

davaj  | ***** 06.04.2009 09:35

Štěpán Kopřiva je drsoň. Ať dělá komiksy, scénáře k hororům nebo knihy, je cítít z jeho práce krev. A to doslova! Zabíjení je, jak jednou řekl James Bond: Naprosto šokantní! Škoda jen, že se chce co nejvíce podobat Kulhánkovi, a nejde vlastní cestou jako třeba Petr Schink.

Mr.Filch  | ****1/2 18.05.2009 20:13

Už dlouho jsem se u ničeho tak nezasmál, autor je buď totální psychopat nebo normální člověk se silně přebujelou představivostí. Tak fantasticky ujeté hlášky by nevymyslel snad ani mistr K.

nery  | ****1/2 01.08.2009 21:01

Mě se líbilo :)

rozmetal  | *** 09.11.2009 00:33

rozhodne neurazi, nektere hlasky a sitace jsou dost dobre.

Lucc  | ***1/2 21.03.2010 15:32

Kopřiva je na tohle prostě machr. Nesere se s nějakými předsudky, kašle na vysokou literaturu a solí to do nás na plný koule. Oddechová kniha, u které se pobavíte. A pokud vám to nestačí, přečtěte si novější Asfalt nebo internetový román na pokračování Aktivní olovo. I v nich podléhá Kopřiva syndromu vyhoření, ale ruku na srdce: Kdo z nás by počáteční pekelné tempo vydržel po celou knihu? Já už bych byl dávno na ÁRU.

GeRony  | *** 17.05.2011 11:30

Zabijeni som precital az po Asfalte, ked som bol zvedavy, aku kvalitu ma skorsie dielo od Koprivy. Radim vam – citajte rozhodne PRED Asfaltom, inak budete o to viac sklamanejsi. Cast knihy je zabavna, ale nakoniec sa iba kopi nasilie pre nasilie az budete mat toho zbytocne po krk. Ale Koprivove knihy maju stupajuce kvality, takze aj ked sa vam Zabijeni nebude pacit, Asfalt a Holomraza mozem len a len odporucit.

tvarohovej  | ***** 01.11.2011 21:37

Takhle nízké hodnocení si to nezaslouží. Je to malinko kulhánkovské, ale míří si to celkem vlastní cestou. Líbí se mi dost Kopřivův humor a cynismus. Je poněkud imponující, jak je Kellerovi celá společnost u zadku, je to totální asociál, ale naprosto dokonalý. Myslím si, že je to hodně dobré, v průběhu děj ztrácí trochu dech, ale celkově jsem se nemohl odtrhnout.

veere  | ***** 11.12.2011 22:27

Nejlepší Kulhánek vůbec, i přes to že to je od Kopřivy :-)

BlackDawn  | ***1/2 23.08.2013 11:20

Kulhánka miluju, Kopřivu mám taky moc rád, ale popravdě, pokud hledáte Kulhánkův styl s hláškama, tady ho moc nenajdete. Akční to je až až, na všechny strany cítíte snahu Kulhánka trumfnout, ale popravdě je vidět, že Štěpán ještě nebyl moc vypsaný. Ale tím neříkám, že je to špatný, na pár zimních večerů určitě potěší, dokonce i příběh se mi líbil a knížka mě udržela, jen ten Kulhánkův humor tam prostě není.

Honzeecheck  | *** 12.06.2014 09:44

Ještě že jsem četl Asfalt dřív než tohle… hodně průměrná kniha, která kromě pár vtipnejch hlášek nemá co nabídnout. Vlastně jo, za metodu zabití tý spisovatelky si to tu hvězdu navíc zaslouží :-)

ladynka  | brak 18.01.2015 11:37

K drsným chladnokrevným zabijákům, ať už knižním či filmovým, chovám vesměs sympatie. Tady jsou ale úchylné postavičky, rozhodně spíš karikatury než plnohodnotné figury. Hlavní postava je sociopatický masový vrah, který ve mně budil pouze pocit zhnusení.

Clarice  | *** 28.04.2015 18:26

Bavím se, o nic jiného nejde. Tohle čtu a stíhám to souběžně s poslechem Asfaltu. Už jsem to někde psala, ale klidně to zopakuji. Kombinace někdy fakt až hodně nechutných scén s černým, nadměrně černým humorem a kupou skvělých hlodů mě nutí smát se i na lidi, které bych z duše zaživa pohřbila. Ano, některé kolegy v práci fakt nemusím a vlastně… ani tu práci, ale co už tak člověk v životě má :)? Většinou to, co dělat nechce. Proč si to lehce neokořenit? Morbidní hlody mi nebyly cizí už před Kopřivou. Po Kopřivovi si na tlamičku budu muset dávat většího bacha.

gokudo  | **** 14.05.2015 01:40

Je to brak, ale politicky nekoretni a to je moje druha matka vsech nezmaru kopriv i kopretin! Plnou palbou, macetou vpred! Takhle dlouho uz jsem se nezasmal!

Töten sie alle!;)



WebArchiv - archiv českého webu