kniha » Drak a Jiří
chce si přečíst 1 | má v knihovně 26
hodnotilo: 18
74%
Drak a Jiří

Gordon Rupert Dickson

Drak a Jiří

série: Drak a Jiří
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: The Dragon and the George
originál vyšel: 1976

vydání: Aradan 1994


Komentáře:
tomts  | ***** 03.04.2010 01:03

Z mého pohledu velmi zajímavá fantasy se specifickým druhem humoru. Osobně mě docela mrzí, že nevyšly i další díly ságy, která má zcela jiný pohled na draky. Dostává se jim takříkajíc pod kůži a do hlavy :DDD

Duirin  | ***1/2 30.11.2012 20:24

Další z knih kánonu fantasy podle Sapkowského (k těmto knihám jsem si už vypracoval vztah – sakra, asi mám hodně jiný vkus než Sapek).

Asistent na univerzitě je přenesen do fantasy světa, aby zachránil svou milou, a dostane se rovnou do těla draka? Zpočátku jsem si říkal, sakra, co to má být? Ale člověk v těle draka, ve světe, kde mi navíc ti draci přišli spíš takoví moulové než majestátní tvorové – hm, ono je to celkem vtipné. Tak uvidíme, co bude dál.
No dobře, nějaké to klišé jako „jdeme si pro radu k čaroději“ a „budeme putovat za svou láskou a během toho musíme splnit to a to“ nemůže chybět … ale setkání s čarodějem je taky vtipné. A zdejší styl magie, co o něm říct? No, prostě taky vtipný :)
Ne, ona to není tak úplně humorná fantasy – je to spíš fantasy s humornými prvky, ale myslím, že ty tomu dávají tu správnou šťávu. Celkem je z toho takové příjemné čtení.

Víte, jak dlouho dokáže být drak bez jídla? Hm… a víte, kolik toho sní potom? A co když zrovna v tu chvíli navštíví zrovna vaši hospodu?



WebArchiv - archiv českého webu