kniha » Conan a sedm dní do úplňku
má v knihovně 45
hodnotilo: 23
66%
Koupit knihu:
Minotaur
Conan a sedm dní do úplňku Více vydání = více obálek.

Jan Šimůnek

Conan a sedm dní do úplňku

série: Conan
díl v sérii:
kniha patří do světa: Hyborian

Kategorie: fantasy - meč a magie - hrdinská fantasy

vydání: Návrat -> (web) 1993; Wales (web) 2002

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Neferit  | ****1/2 06.06.2010 22:14

Osobně tuhle conanovku hodnotím jako jednu z těch lepších, co napsal některý z howardových pokračovatelů pozdější generace. Má to příjemný spád, docela napínavý děj a dobrý konec. Co víc bych si mohla přát?

Docela jsem nepochopila recenzi, co na Sedm dní do úplňku vyšla v Pevnosti. Možná to není špička, ale v porovnání s tím, co všechno dneska vychází pod jménem Conan, je to pořád ještě povedený nadprůměr.

trudoš  | ** 01.01.2016 03:30

Už víc jak dvacet let se v Čechách píšou romány o Conanovi. Z finančního hlediska je to pro nakladatele levnější a pro čtenáře zajímavější – vždyť už si několikrát ověřil, že se v téhle aréně naši autoři bez problémů dokážou popasovat s těmi zahraničními. Jenže právě tahle conanovka ze souboje neodchází zrovna jako vítěz.
Převážně je to díky slaboduché zápletce, napsané snad přes mizerný kopírák posthowardovských tvůrců. Jakési království je v konfliktu s církevním řádem a Cimmeřan to pomocí svého meče vyřeší. Jak originální. Přičemž zde Conan kupodivu figuruje spíš jako vedlejší postava, navíc zasazená do role reflexivně reagující hory svalů. Což je poměrně zvláštní poklona tvůrci původních povídek R. A. Howardovi, protože když si přečtete pár jeho prací, rychle zjistíte, že barbar tak průhledný není. Takže i když se Jan Šimůnek poctivě snažil vyhnout nástrahám literárního braku, jeho příběh pro mě nakonec stejně zůstal na půl cesty mezi promarněným potenciálem a nevyužitou šancí.



WebArchiv - archiv českého webu