kniha » Cesta slepých ptáků / Runa rider / Sluneční jezero
v Top10 9 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 69
hodnotilo: 66
93%
Cesta slepých ptáků / Runa rider / Sluneční jezero

Ludvík Souček

Cesta slepých ptáků / Runa rider / Sluneční jezero

série: Cesta slepých ptáků
díl v sérii:

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Cesta slepých ptáků, Runa rider, Sluneční jezero

Kategorie: sci-fi - omnibus

vydání: Albatros (web) 1989

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
stimílek  | ***** 11.11.2009 19:01

Naprostá lahůdka a dílo dosti se odlišující od ostatní sci-fi. Kniha je rozdělena do 3 částí, které jsou sice každá jiná, ale tvoří povedený celek. Vzniká zejména první díl, ve kterém se ve stopách Julese Vernea podíváme do podzemí Islandu. Druhý díl je relativně slabší, připravuje se v něm podloží pro díl třetí, odehrávající se na Marsu. Kniha je psaná formou reportáže, a pan Souček nás zaplavuje spoustou detailů, díky kterým budete mít problém odlišit realitu od fikce. Někomu možná nepůjdou na rozum „soudruzi,“ ale vůbec to knize neubírá na zajímavosti. Originální je také popis mimozemského života. Vřele doporučuji.

PMarek  | ****1/2 13.12.2011 09:14

Vzhledem k tomu, že mě tato kniha přivedla ke sci-fi, zasloužila by absolutorium. Jenže jsem si jí nedávno přečetl (už po několikáté)s od­stupem několika let a přeci jen kniha trochu „zestárla“. Ideologie je tam víc, než bych si před tím posledním přečtením byl schopen vybavit, je víc pro mládež (s polopatickým vysvětlováním atp.), než jsem dříve vnímal. A prostřední část byla přeci jen trošičku „pomalejší“. Ale přesto zůstává v mém srdci „tou nej“. Jen nemá 100 procent…:-)

Sherudan  | ***** 25.10.2021 18:30

Poprvé jsem celou trilogii četl v nějakých 12 letech a bral jsem ji jako seriozní reportáž. Teprve při třetím dílu mi to začalo být divné a musel jsem se ujistit, že neblbnu a že lidé opravdu na Marsu zatím nepřistáli.



WebArchiv - archiv českého webu