kniha » Vejce s ozvěnou
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 63 | antikvariát
hodnotilo: 29
70%
Koupit knihu:
Minotaur
Vejce s ozvěnou Více vydání = více obálek.

Josef Pecinovský

Vejce s ozvěnou

série: Kroniky nové Země
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická

jiný (obecně známý) název: The Egg with Echo

vydání: Železný 1991; Epocha (web) 2007

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
avatar2  | *** 05.06.2008 22:42

Taková docela průměrná kniha u které jsem měl většinu času pocit, že jsem už něco podobného četl. Motiv artefaktu pomáhajícího primitivnímu národu v rozvoji byl na začátku Vesmírné odysey a motiv lidí skrytě sledujících méně šťastné, zaostalé obyvatele téže planety se u Pecinovského prostě opakuje (Juta) nebo ho najdem třeba u Aldisse (Nonstop). Tím neříkám že je to špatná kniha, ona se čte dobře, ale prostě se mi zdála velmi neoriginální.

malarkey  | **1/2 09.07.2008 18:46

Edice Pevnost kniha č. 30 – Vejce s ozvěnou. První díl této Kroniky nové Země mě rozhodně bavil i když mi to všecko přišlo tak nějak normální, jako kdybych to všecko čekal, a hlavně ten závěr. Sice jsem knihu četl se zaujetím, ale čekal jsem na vyvrcholení, které skončilo přesně tak, jak bych si představoval. Sice je to vcelku příjemná kniha, která se dobře čte a určitě se pustím do dalších dílů, jenže jsem prostě čekal daleko více. 5/10

Sherudan  | *** 11.02.2024 10:07

Pozitivem je čtivost a dramatický spád děje. Slabinou je přílišná vykonstruovanost, až nevěrohodnost příběhu a obrovská koncentrace žánrových klišé. Celkově je to solidní příspěvek do Rodokapsové edice, pro niž byl určen, nic víc a nic míň.



WebArchiv - archiv českého webu