kniha » Enterprise v ohrožení
má v knihovně 56 | antikvariát
hodnotilo: 33
76%
Enterprise v ohrožení

Gene DeWeese

Enterprise v ohrožení

série: Star Trek
díl v sérii: 1
kniha patří do světa: Star Trek

Kategorie: sci-fi

originální název: Chain of Attack
originál vyšel: 1987

vydání: Bonus press 1992


Komentáře:
Speedemon  | *** 20.02.2008 19:56

Posádka hvézdné lodi Enterprise okupující v 60.letech televizní obrazky přechází na literární warp. V čele s kapitánem Kirkem se vydává na další výpravy. Enteprise se v románu dostane zvláštní branou do vzdálené dimenze, kde vládne válka dvou neznámých ras. Nebyli bychom to lidé, abychom se do toho nezamotali a nechtěli vše urovnat. Celé vyprávění je stejný styl jako v seriálu. Jednoudché a postavy známé. Žádné extra počtení, ale pro milovníky Star Treku to jistě stojí za přečtení.

Polinius  | ****1/2 13.04.2015 21:34

Rána, bum! Zásah přímo na komoru. Asi jsem to potřeboval, protože se mi kniha přesně trefila do nálady. Ano, musím přiznat, že kniha otrocky kopíruje seriál a ani nepřináší nic nového do světa Star Treku a ani o postavách se nedozvíme nic nového, ale přesto to všechno šlape a opravdu jsem se těšil až to dočtu. A nechybělo tam nic co mělo být v space opeře pro mládež – trocha akce; pár mouder; jeden padouch, který to nemyslí zle a nakonec se z něj stane napravený hříšník. Och! Jen ta láska tam trochu chybí, ale to je nakonec dobře, je tam není. Protože je tam spousta kolegiální lásky a lásky k federaci, takže pro nějakou romantickou lásku a nebo snad dokonce přízemní sex, už není prostor. Kvalitu přeložené terminologie hodnotit nebudu, ale překlad je na vysoké jazykové úrovni, třeba slovo vzpěčovat, jsem četl snad poprvé v životě. Je fajn vidět, že v 23. století se mluví tak bohatým jazykem. :))

Phoenix  | **** 17.01.2016 14:15

Jedna z prvních ST knih, po které jsem sáhla jako po jedné z posledních. Nějak se mi do ní zatím moc nechtělo, ale ve výsledku velmi potěšila až překvapila. Postavy fungovaly, jak jsme zvyklí ze seriálu, na oživení se přidala jedna nová ne úplně typická, a co se příběhu týče, ten byl poměrně svižný a ani se neuchyloval k přílišné klišovitosti.



WebArchiv - archiv českého webu