kniha » Bakly. Návrat zabijáka
v Top10 2 | chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 101 | antikvariát
hodnotilo: 162
88%
Bakly. Návrat zabijáka

Miroslav Žamboch

Bakly. Návrat zabijáka

série: Bakly
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Koniášův svět

Kategorie: fantasy - akční

vydání: Triton (web) 2005

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***** 30.12.2006 10:00

Pěkná povídka volně navazující na román Bez slitování o tom jak Bakly na stará kolena opět k problémům přišel. Dobré, ale trochu moc krátké.

shpina  | *** 13.09.2008 10:49

Na Baklyho slabota, můj nejoblíbnější hrdina od Žambocha si zaslouží lepší povídky. Nicméně pořád lehký nadprůměr a hodně čtivé.

papuja  | ****1/2 08.09.2009 23:09

Tak tohohle Baklyho mám docela rád. Četl jsem několikrát a vždy se u něj dobře bavil. Je to pro mě taková oddychovka s nasládlým happy endem. Malé mínus je, že hlavní boj v aréně u dvouch vedlejších postav, na který je čtenář předchozím dějem docela natěšen není prakticky vůbec popsán.

Majkl  | **** 17.09.2009 12:15

Slušná poviedka, ktorá mi trochu pripomenula Gemmellovho Tuláka – Bakly sa na staré kolená aj tak nebezpečenstvu nevyhol, má dcéru… skrátka príjemná spomienka :) Vsuvka z arény po boji mi nesadla – viac rozpísať a pre zachovanie napätia striedať s Baklyho masakrovaním, to by tejto poviedke pridalo 1/2*.

Jakub Ehrenberger  | ***1/2 14.11.2009 00:41

Kolibřík z autorovy sběratelské minisérie. Bakly má sice už ta nejlepší léta za sebou, ale pořád ještě nezapomněl, jak se zabíjí. Bojovník, co zabíjel v aréně, na něco podobného nemůže zapomenout. Kvůli své dceři se však vzdal veškeré krvavé práce a snaží se žít životem obyčejného občana. Problém je, že jeho dcera má magický talent, a po podobných lidech je sháňka. Ačkoliv se tomu její otec snaží všemožně zabránit, jeho dcera Zuzana je unesena a zabiják bude muset znovu oprášit, co se za ta předchozí krvavá léta naučil. Zajímavá akční fantasy, v níž se tou nejcennější tekutinou rozhodně nešetří, nabízí opět pohled na hrdinu ve výslužbě. Ti, co zapomněli, jak nebezpečný Bakly dokáže být, se o tom na stránkách této knihy přesvědčí na vlastní kůži. Čtenář, který si rád vychutnává krutost a zabíjení, by rozhodně neměl být tímhle kouskem zklamán.

Durgas  | **** 14.02.2013 14:30

Veľmi dobrá, pekne gradujúca poviedka so zaujímavými postavami a klasicky dobre opisovanými bojmi. Len nechápem, prečo je v časti, kde sa schyľuje k dramatickému boju dvoch vedľajších postáv nezmyselný strih, vďaka ktorému súboj nie je opísaný (iba úplný koniec). Ono to až vyzerá, že tá časť nejakým omylom vypadla…

GeRony  | **** 15.02.2013 09:19

Bakly a Konias su proste ciste jednotky u Zambocha. Aj v tomto pripade sa tesite, ako suchar Bakly rozprasi vsetkych zaporakov. Bez vycitiek, surovo, efektivne. Velmi dobra mikroknizocka, ktora na to, ako budovala zapletku skoncila celkom rychlo. A ano, tiez mi chybal finalny suboj, z ktoreho bola tak maximalne jedna veta. Ta s vysledkom. Zeby preto, ze to nebol Bakly?

Sirius  | **** 15.05.2014 22:36

Naprosto ideální oddechová literatura napsaná hodně povedenou zkratkou, která se s tím prostě nepáře. Drsné, krvavé, místy lehce temné. Už vím od koho tvůrci obšlehli námět pro 96 hodin.

Strýček Biolit  | ****1/2 20.10.2014 22:41

Konečně pořádné žrádlo. Žádné dlouhé (logicky – vzhledem k rozsahu) tancování, hned se jde na věc. Do posledního písmenka kvalitní oddechovka, u které se nebudete nudit ani na okamžik.

Madam Brbla  | **** 04.10.2017 16:29

Když se vám na výletě dítě každou chvíli zasekne u kytičky, kamínku, šišky a tak dále, opravdu oceníte možnost vytáhnout z kapsy pidiknížku a vyplnit čekání nenáročnou četbou. Už je to velmi, velmi dlouho, co jsem se naposledy setkala s Baklym a vlastně si příliš nepamatuji, o čem to tenkrát bylo, akorát že jsem z té řezničiny byla nadšená. Tohle pokračování ve formě povídky mě sice ničím nepřekvapilo, přesto zabavilo, přineslo závan nostalgie a snadno se přenášelo po lese i na dětském hřišti, tak mírně nadhodnotím: 75%.



WebArchiv - archiv českého webu