kniha » Mistr Kadehar
chce si přečíst 1 | má v knihovně 12
hodnotilo: 15
75%
Mistr Kadehar Více vydání = více obálek.

Erik L'Homme

Mistr Kadehar

Kniha vyšla i pod názvem:
Majster Kadehar
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Hvězdná kniha
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: Qadehar le Sorcier
originál vyšel: 2001

vydání: Perfekt (web) 2005; Perfekt (web) 2005

odkazy: 2x [recenze]


SERIE: Hvězdná kniha
[1] Mistr Kadehar
[2] Pán Sha
[3] Tvář vládce stínu
Informace / Anotace ke knize: Mistr Kadehar

Jen málokdo ví o existenci země Ys, která se nachází napůl cesty mezi skutečným světem a krajinami Světa nejistoty, zalidněného podivuhodnými bytostmi i obludami či tajemnými kmeny. Ys se ve všech směrech podobá našemu světu – až na to, že stejně běžné jako počítače a promítací sály kin jsou tam i rytíři v plné zbroji a čarodějové, jež mají udivující schopnosti.
Guillemot z Troilu je yský chlapec, plachý a tak trochu snílek. Kde se vzal jeho mimořádný talent pro čarodějnictví, které ho vyučuje mistr Qadehar? Co se stalo s Hvězdnou knihou, která obsahuje tajemství nejmocnějších kouzel a zaklínadel? Proč byla unesena Guillemotova nejhorší nepřítelkyně Agatha z Balagru? Do pátrání po pravdě zapojí Guillemot své věrné a nerozlučné přátele Romarika, Gontranda, Coralii a statečnou Ambru. Společně projdou bránou, která vede do podivuhodného světa plného nástrah…

Hvězdná kniha je první knihou Erika L'Homme pro mládež. V roce 2001 dostal za první díl této trilogie s názvem Mistr Kadehar Cenu mladých na Mezinárodním festivalu geografie v Saint-Dié-des-Vosges a roku 2002 Cenu středoškoláků kraje Var za Pána Sha.

 

Externí odkazy:

[recenze] z Pevnosti na Daemon.cz
[recenze] Ikarie



WebArchiv - archiv českého webu