kniha » Dračí oči
v Top10 5 | chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 66
hodnotilo: 95
74%
Dračí oči Více vydání = více obálek.

Stephen King

Dračí oči

Kategorie: fantasy

originální název: The Eyes of the Dragon
originál vyšel: 02/1985

vydání: Laser 1996; Beta (web) 2007; Beta (web) 2021

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
warrior.soul  | ***** 24.06.2008 18:03

I když je to v podstatě pohádkový příběh, dětem bych to rozhodně nečetla. Chudák Kingova dcera Naomi, jestli musela usínat při příbězích o děsivém čaroději. Samozřejmě velice poutavá kniha, od které se jen tak neodtrhnete.

Madam Brbla  | ** 25.05.2009 15:22

Když jsem před dávnými třinácti lety brala tuto knihu poprvé do rukou a dychtivě se do ní začítala, neměla jsem ještě tušení, že ji po dočtení budu odkládat s pocitem obrovského zklamání. Co mi to provedl můj oblíbený (tehdy nejoblíbenější) spisovatel? Co tohle mělo být za zdlouhavou, nudnou pohádku? V loňském roce jsem se rozhodla dát tomuto netypickému dílku S. Kinga druhou šanci. Možná se ze mě v průběhu času stal trpělivější čtenář, přesto jsem tentokrát neměla ani minimální motivaci dorazit tuhle nezáživnou fantasy do konce. Vylepšení hodnocení se tedy nekoná, zůstávám u (pro mistra Kinga netradičních) podprůměrných 40% a nejsem si jistá, zda nejít ještě níž.

Nevtieraj  | ***** 14.03.2014 18:24

Netušil som, čo mám od toho čakať. Nie som zvyknutý na takéto knihy, no tie peniaze ani z ďaleka neľutujem! Krásny príbeh, prerozprávaný naozaj výborne – pútavo a zaujímavo, kde si čitateľ musel všímať aj tie najdrobnejšie detaily.

MirabelkaP  | ***1/2 29.12.2019 22:21

Musím říct, že po prvních pár stránkách jsem se úplně zděsila, co tohle má být za vyprávění… No po pár dalších stránkách si mě příběh získal… Není to sice žádný zázrak a rozhodně bych to nečetla dětem, ale je to velmi svižná pohádka pro dospělé, která dokáže skutečně vtáhnout do děje…

Benetka  | ** 21.06.2020 12:11

Tak jestli tohle má být pohádka pak tedy rozhodně netuším pro koho. Pro děti to moc není – snad až pro ty starší. Jenže ty už mají většinou jiné zájmy než pohádky a to zvláště v dnešní době že? Pro dospělé také ne. Alespoň ne pro mne. Já se prostě nechytil. Štefan je sice výborný vypravěč a fantazie má na rozdávání ale tenhle příběh se tak nějak nepovedl. Napadá mne že to bude možná i tím že se odehrává na sotva třista stránkách. A tím pádem je hodně osekaný. Možná kdyby byl jednou tak dlouhý bylo by to úplně o něčem jiném. Možná… Toš tak. ;)



WebArchiv - archiv českého webu