kniha » Fantom oceánu
má v knihovně 2
hodnotilo: 1
60%
Fantom oceánu Více vydání = více obálek.

Felix Achiles de la Cámara

Fantom oceánu

Královna moře

Kniha vyšla i pod názvy:
Královna moře
Madona Vikingů

(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi

vydání: Šolc K. 1926; Vilímek 1926; Evropské vydavatelstvo (Praha) 1943


Informace / Anotace ke knize: Fantom oceánu - Královna moře

.............­.............­..
U vydání z roku 1943 je na titulní straně poznámka, že jde o 4. vydání. Na tomto 4. vydání je na obálce knihy barevná ilustrace „Madony Vikingů“ sedící v proutěném křesle na lodi, viz 2. externí odkaz dále.
.............­.............­..
Předmluva autora ze 4. vydání
Kniha, kterou vám předkládám, má svou malou historii. Osudy její hrdinky, Karin Wigertové, byly nejprve napsány jako filmový treatment s titulem „Královna moře“ — „The Queen of the Sea“, a Mary Pickfordová, jedna z nejoblíbenějšich hvězd éry němého filmu, vytvořila titulní roli ve filmu „po americku“ upraveném podle tohoto námětu, který byl promítán před lety i v Praze.
V té době bylo také napsáno jeho české románové zpracování, které dnes vychází již ve čtvrtém vydání, jehož novou úpravu si vyžádala doba, dělící éru němého filmu od zvukového.
A přece vylíčené události se udály před nedlouhou dobou, byt se vám snad budou zdát sebe neuvěřitelnějšími. Avšak, což každý den nám nepodává důkazy, že náš život často bývá vzrušenější, nežli děje tak četných románů…?
Na pravých jménech hrdinů mého vyprávění nezáleží právě tak, jako na přesném místě, kde se vylíčené události odehrály. Postačí, že se započaly na Severském poloostrově — snad kdesi ve Švédsku, snad poblíže Göteborgu… Svůj vztah k nim v závěru připojuje „vydavatel", zatím co já nyní předávám slovo… MADONĚ VIKINGŮ.
de la Cámara. Praha, 1943

 



WebArchiv - archiv českého webu