kniha » Morituri
v Top10 1 | chce si přečíst 5 | má v knihovně 49
hodnotilo: 38
80%
Koupit knihu:
Minotaur
Morituri

Simon R. Green

Morituri

série: Morituri
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: Deathstalker
originál vyšel: 1995

vydání: Wales (web) 2005

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
shpina  | ***** 04.01.2007 19:45

Skvělá space opera. Čitelná, akční, gradující děj, občas drsné hlášky. Jedinou nevýhodou je poměrně nezáživný hlavní hrdina, který se v záplavě opravdu zajímavých charakterů jeví jak páté kolo u vozu.

biker11  | ***** 21.01.2007 15:44

výborná kniha, asi naj čo som od Greena čítal. Bohatý dej, veľa rôznych „ľudských“ postáv, akcia, troška naivity , intrigy, prvky cyberpunku. Čo viac chcieť. Má to aj svoje horšie chvíľky, ale keď to začneš čítať neprestaneš. Bol som milo prekapený.

gokudo  | **** 07.10.2014 09:00

Idealni predloha pro kultovni film nebo televizni serial.

Green splacal dohromady space-opery z padesatych let, prihodil tam Nadaci, Dunu i Hvezdne valky, a vse ochutil douskem humoru, extremnim nasilym a spoustou karminove rude tekutiny.

Hlavni hrdina se mu ale moc nepovedl. Jestli ten tvrdak na obalce je Lord Morituri, tak ja jsem ta kraska po jeho pravem boku. Zaporaci vsak zde hraji prim a favoritka, cisarovna Zelezna cubka vede prvni ligu.

trudoš  | *** 28.05.2017 22:50

Simon R. Green je znám především jako vynikající „béčkař“. Jeho cykly patří k tomu nejlepšímu z klasického pulpu, a přestože opakovaně pracuje s tradičními zápletkami, dělá to svěžím způsobem, který jen málokoho může urazit. Ano, občas je to hloupoučké, černobílé a naivní, ale rovina nadsázky dává na srozuměnou, že si to uvědomuje i sám autor. A tak nešetří odlehčenými dialogy, hrdinskými pózami a absurdními situacemi, nad kterými plesá srdce každého fanouška fantastiky.
Co však zjevně není jeho předností, jsou romány delší dvě stě padesáti stran. Nemluvím teď o kvalitě, protože ta s tím nemá co dělat – co dokáže na dvou stech stránkách, dokáže i na šesti stech. Jde spíš o rozsáhlost, ve které se sám ztrácí, jakoby sice měl jasnou představu, kam chce příběh dovést, ale na cestu si toho nabalil prostě moc. A i když ve třinácti kapitolách vypráví různé životní osudy, celek splývá v jednu velkou mýdlovou operu, jež se atmosférou příliš neliší od Hvězdných válek. Úsměvných Hvězdných válek.



WebArchiv - archiv českého webu