kniha » Zahájení
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 56
hodnotilo: 49
81%
Zahájení

Dan Simmons

Zahájení

série: Doba mrchožroutů
díl v sérii: 1

Tato kniha je částí i jiných knih: Hladové hry

Kategorie: horor

originální název: Carrion Comfort

vydání: Perseus 1998

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Romison  | **** 10.01.2008 23:32

Vyborna vec o lidech, kteri dokazi svou mysli ovladat ostatni lidi, vyborne napsana se suprovou atmosferou. Pro me jako pro sachistu je scena, kdyz dva nackove hraji sachy pomoci svoji mysli s lidma, uplne dokonala a nezapomenutelna. Kniha utrpela spatnym prekladem.

Majkl  | *** 23.08.2008 19:35

Kniha má zaujímavý nápad, no začiatok vnímam skutočne ako zahájenie šachovej partie. Je to len začiatok, ale dôležitý. Síce sa zoznámime s postavami (neviem prečo, ale nikoho som si tam neobľúbil), a dozvieme sa aj nejaké domienky, ktoré sú faktami, ale podľa mňa je príbeh dosť naťahovaný. Najzaujímavejšie časti boli asi návraty do Nemecka – zapáčilo sa mi, že Nemci tam rozprávajú nemecky, a až na výnimky nie sú tieto vety preložené. 3*

avatar2  | **** 16.02.2009 17:27

Mně se to líbilo. Trochu pomalejší rozjezd, ale jakmile se člověk seznámil s hlavními hrdiny a zorientoval se v jejich schopnostech, začla mít kniha správné grády. Trochu kulhal překlad, místy neobratný, místy nepřesný, ale to není Simmonsova chyba. Určitě si dám i další díly.

Mr.Filch  | ****1/2 10.06.2009 19:18

Velmi dobré. První dvě třetiny velmi akční, rychlý spád. Poslední třetina výrazně zpomaluje, od akce se přesouvá spíš do rozhovorů a vysvětlování předchozího děje. Beru to jako dobrou předehru k dalším dílům.



WebArchiv - archiv českého webu