kniha » Conan a Amazonka
chce si přečíst 2 | má v knihovně 18
hodnotilo: 16
79%
Conan a Amazonka

John Maddox Roberts

Conan a Amazonka

série: Conan
díl v sérii:
kniha patří do světa: Hyborian

Kategorie: fantasy - meč a magie - hrdinská fantasy

originální název: Conan and the Amazon

vydání: Deus (web) 1999


Komentáře:
LUGH  | ***** 04.03.2016 19:11

Málokomu se povedlo vyčarovat Howardovu atmosféru a čtivost. John Maddox Roberts je jedním z těch, co to dokázali na jedničku a tahle kniha je dle mého jednou z nejlepších conanovek po Howardovi. Roberts v mnohém předčil i tvorbu deCampa.

slovanian  | ***** 30.10.2016 21:54

Vynikající Conaniáda. Podle této knihy by byl perfektní film.

trudoš  | **1/2 03.11.2018 19:47

Docela slabota, především pro hrdinovu (čti autorovu) neustálou tendenci vysvětlovat a poučovat. Možná by tomu slušel název Conan učitel, ale to by asi nemělo ten správný říz. Co však oceňuji, je, že se zápletka netočí kolem zlovolného mága, toužícího ovládnout svět. Na pár čarodějníků sice dojde, ale je to ještě v poměrně snesitelné podobě. Ovšem pravdou je, že než se John Maddox Roberts dopracuje k nástinu zápletky, půlka románu je pryč a když pak přijde na přetřes základní rozdělení figur, padouši se zamotávají do vlastních motivací. Díky tomu vyprávění začne tak a skončí onak a ten prostor mezi tím je vyplněn Conanovými svaly. Ten úspěšně poráží jedno monstrum za druhým a dělá oči na královnu amazonek.
Co jde Robertsovi perfektně, jsou popisy exotických krajin. Třeba takové pouštní město Janagar a jeho zdegenerované obyvatelstvo, jakoby celé z oka vypadlo Rudým hřebům. Jinak ovšem řemeslný průměr slepě následující kánon, což v mém případě paradoxně ubralo příběhu na atraktivnosti.



WebArchiv - archiv českého webu