kniha » Nemrtvá spravedlnost
v Top10 1 | má v knihovně 8
hodnotilo: 8
98%
Nemrtvá spravedlnost

Zbyněk Dach

Nemrtvá spravedlnost

série: Fighting fantasy - Negart Group
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy - gamebook

vydání: Perseus 2002


Komentáře:
Cadak  | ***** 31.12.2014 03:23

Jeden z nejlepších a nejoriginálnějších gamebooků, ze série NegartGroup. Poprvé se totiž podíváme na věčný konflikt dobra a zla, z té druhé strany(na druhou stranu se ale jedná o tu spravedlivou).

Při sjednávání práva bude zapotřebí hodně prolité krve a v cestě stojí tisíce nepřátel. Opravdu unikátní gamebook, ve kterém povedete hordy kostlivců, skřetů, démonů, žoldáků, ale i jiných do boje proti civilizovanému svě­tu.

Tento gamebook má velice záživný a různorodý příběh, který lze projít ve dvou obtížnostech. Hráč se na své pouti musí vyrovnat úskočným a nebezpečným nepřátelům. Kromě své armády má k dispozici několik kouzel a svoje strategické schopnosti (hlavně proradnost).

100%

Malaga  | ***** 26.02.2021 12:56

Dosavadní vrchol série a povedený převod strategie do gamebookového prostředí. Netradičně nyní stojíte na straně zla, takže můžete zapomenout na šlechetného hrdinu a plně se oddat pragmatickému myšlení nekromanta :) Vaším cílem je ovládnout 5 provincií a dostáváte velkou míru svobody k dosažení cíle. Mikromanagement vlastních vojsk (slabí a chamtiví skřeti, spolehliví kostlivci aj.) a zdrojů je klíčový, obtížnost protivníků soustavně vzrůstá a pokud rádi riskujete, můžete si párkrát i dost ošklivě naběhnout. Některé top momenty: plenění města během požáru, jednání s cechem vrahů, bitva v Modrém údolí.

Velmi povedený kus, zaslouží si 100%



WebArchiv - archiv českého webu