kniha » Ostrov vyhnanců
v Top10 1 | má v knihovně 5
hodnotilo: 12
84%
Ostrov vyhnanců

Zbyněk Dach

Ostrov vyhnanců

série: Fighting fantasy - Negart Group
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - gamebook

vydání: Perseus 2000


Komentáře:
Cadak  | ****1/2 31.12.2014 03:41

Ostrov vyhnanců je výborným úvodem do série Negart Group. Imperium je velice osvícená říše a jako taková, čas od času provádí důležité reformace. Jednou z těchto reformací – zakázání církví, neblaze postihlo i našeho hrdinu. Z postu docela významného a bohatého šermíře se Alteriol přesouvá na nulu, jehož cena je nižší než oblečení co má na sobě.

Na cestě po ostrově vyhnanců ho budou čekat různá příkoří a nebezpečí. Každý vyhnanec touží po amuletech a každý kdo je nosí je tudíž v nebezpečí. Nebude to však jenom nebezpečné ze strany vyhnanců, celý ostrov ukrývá daleko více nebezpečí.

Pan Dach si dal velice záležet na prostředí, které je úžasně svedeno. Zvláště potěšující je fakt, že každá část gamebooku přináší úplně novou a originální oblast.

Oproti původním Fighting fantasy, je Negart Group jednodušší, hratelnější a zábavnější. Mohu jen vřele doporučit.

95%

Malaga  | ****1/2 26.02.2021 12:23

Nedávno jsem si z nostalgie (a díky ohlášení letošní obnovy série :) znovu rozehrál celou gamebookovou řadu a pokusím se shrnout některé dojmy.

Ostrov patří mezi kvalitní survival dobrodružství. Zdánlivě přímočarý úkol, překážky přicházející v rychlém tempu a některé výzvy jsou překvapivé, obtížné a také nepovinné, pokud se na ně necítíte (např. jistý lovec lidí). Vypíchnul bych ještě variabilitu různých cest k cíli a také velmi širokou paletu božstev, kterým se můžete klanět.

Patří k mým oblíbeným kusům.



WebArchiv - archiv českého webu