kniha » Křížová cesta
chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 39 | antikvariát
hodnotilo: 41
69%
Křížová cesta

Jeff Grubb

Křížová cesta

série: StarCraft
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - podle videohry

originální název: Liberty's Crusade
originál vyšel: 2001

vydání: Fantom Print (web) 2005

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
cvok  | **** 24.03.2006 18:34

Pro fanoušky úžasné a dnes již legendární strategie to musím vědět sem u ní strávil hodin a hodin a hodin no dost nostalgie řek bych nutnost přečíst už sem se zmínil že to šlo pařit i sítově no dobře první díl je napsán v duchu že lidstvo jsou ti dobří a zergove s protossove ti zlí a je nutné je zcela vyhladit načež se príběh hezky stočí a zamotá takže na konci nevíte kdo s kým a proti komu něco jak grupn sex no to sem trochu odbočil…tuto knihu můžu vřele doporučit pro fanoušky bych řek dokonce nutnost vlastnit.

Olorin  | *** 16.08.2006 17:04

Tak nic proti, ale celkem špatná kniha, kdybych nebyl fanoušek Starcraftu tak dám ještě méně, jen opsaný příběh hry (což by ale vůbec nevadilo), ale to jak je opsán to je hrůza některé větné patvary… Další velký mínu je cena dvě stovky za 3 hodiny nic moc zábavy je až moc…

Vlask  | *** 29.12.2006 16:28

Souhlasím s Olorinem, celkem špatná kniha. Téma dobré, ale hlavní hrdina celkem špatně vykreslený, chová se občas prapodivně (otrlý novinář vs místy nechutný idealista), ostatní postavy jsou tam jen do počtu, boje téměř nepopsány a tam kde jsou by se jejich popis hodil spíš do podřadného komiksu. Navíc děj šíleně letí, vynechává spoustu důležitých událostí a bitev – v jednu chvili hrdina prožije bitku na prvni planetě, šmahem přeskočí všechny ostatní, aby kniha mohla rovnou skončit při závěrečné bitce na poslední planetě. Máte potom dojem, jako by to bylo shrnutí ságy o 3–5 knihách do jedné pidiknížečky, kde autor popsal jen první a pátý díl a zbytek odbyl několika větami. Nicméně kdyby se toto dílo dávalo ke hře, podle které bylo vytvořeno s doporučením přečíst si ji před samotným hraním, tak by vznikl jedinečný zážitek (z té hry:-) ). Takto je to jen podřadná a špatně napsaná kniha.

Speedemon  | ***1/2 07.05.2013 17:24

Sdílím názor komentujících přede mnou. Kampaň za Terrany je popsaná letem světem, postavy ploché jak dálnice a věty místy do očí bijí svojí hloupostí. Je vidět, že kniha vznikla z reklamních důvodů. Autor počítá s tím, že jste už hru hráli a knihu čtete pro připomenutí dějové linky. Na druhou stranu, stručnost dopomáhá tomu, že kniha rychle utíká a nezpomaluje až do konce. Jako doplněk k cestě do práce ideální.

trudoš  | *** 14.05.2017 23:32

Konfederace pomocí silné ruky trhu a bezpáteřní korupce spravuje desítky světů. Náhle však výnosný stav naruší moc nepěkná věc. První kontakt s mimozemskou rasou, vražednou a nenasytnou. Což není všechno, protože druhý kontakt na sebe nenechá dlouho čekat. S další, ještě nebezpečnější rasou. Ti první nemají rádi všechno živé, ti druzí nemají rádi jak ty první, tak i všechny ostatní, a lidská rasa jim oběma vysloveně překáží v cestě. A tak čekají Konfederaci dost zajímavé časy…
Nebýt daných pravidel herního systému, kterých se románové zpracování snaží mermomocí držet, mohla z toho být zábavná střílečka. Takhle je to bohužel jen zábavná střílečka pro ty, kteří jsou hrou políbeni. A ostatní se buď spokojí s vachrlatou logikou, na kterou při dvou stech stranách není moc prostoru, nebo zůstanou plavat v množství pojmů a dojmů. Ostatně to samé platí o postavách, s nimiž má člověk možnost seznámit se pouze z rychlíku. Zápletka ale celkem šlape a na zabití času je to v důsledku ideální čtení.



WebArchiv - archiv českého webu