kniha » Vlčice
v Top10 2 | chce si přečíst 3 | má v knihovně 79
Vlčice Více vydání = více obálek.

Zdeněk Žemlička

Vlčice

série: Vlčice Kroana
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

vydání: Wolf Publishing (web) 2005; Epocha (web) 2015

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
Thorgos  | **** 06.06.2006 20:41

Podľa môjho názoru je pravda, že dej beží, zbytočne sa nezasekáva ale na môj vkus je trocha jednoduchý a zväčša dosť predvídatelný. Ale aj napriek tým výtkam je to nadpriemerná kniha.

Rooz  | ** 24.10.2006 16:52

Kniha o dlouhověké bytosti se odehrává na našem území za dob Říma, má tedy historické základy. Příběh je to čtivý a děj pádí kupředu a je k nezastavení. Je to dobře odvedené spisovatelské řemeslo, ovšem nefandím moc knížkám s téměř neporazitelnými hrdiny…

malarkey  | **** 03.12.2006 20:44

Edice Pevnost kniha č. 1 – Vlčice. Pevnost ihned nasadila laťku velmi vysoko a přichází s výbornou, českou historicky založenou fantasy knihou. Příběh není sice ničím zvláštní, ale příjemně se čte a dokáže v jistých chvílích neméně překvapit stejnak jako ústřední postava, vlčice Kroana. Poutavá kniha z nenávratných dějin území dnešní Moravy. 8/10

shpina  | **** 05.01.2007 09:02

Poutavá čtivá historická fantasy. Kvalitní debut. Trochu zbytečně „neprůstřelná“ hlavní hrdinka, jinak moc pěkné.

biker11  | **** 05.01.2007 10:29

historické fantasy z vlkodavským okorenením a jemným nádychom Kulhánka. Mne sa to moc páčilo, má to troška predvídateľný dej , ale inak nadpriemer.

cccp14  | ***** 05.02.2007 15:37

tento zaner je piesen pre moje srdce.. :D navrat ku kulture starych cechov ci slovakov alebo slovanov ako takych bolo pre na vzdy lakadlom oproti kniham tolkienovskeho typu… nie su zle ale predsa doma je doma ;)

magio  | **** 05.04.2007 15:53

Zase jednou skvělá kniha od českého autora. Příběh odehrávající se v prostředí našich dějin. Putování vlkodlačice Kroany za pomstou. Máme tak možnost, očima hlavní hrdinky, sledovat její nebezpečnou a nelehkou pouť. Splní svou přísahu a vlastníma rukama zabije lstivého Marobuda, vraha svých rodičů? Příběh je čtivý a rychle ubíhá. Pokud máte rádi historickou fantasy, je to kniha pro vás.

LUGH  | ***** 02.08.2015 21:42

Série o Vlčici je pro mě absolutní srdcovka. Která jiná historická fantasy odehrávající se na našem území (bohužel v předslovanské době) vás může tak chytit za srdce? Mě to teda chytlo. Kéž by jednou Hollywood natočil velkofilmy podle této série. Byl by to neskutečný nářez. Už jen hlavní postava by stála za to se na to podívat, pokud by ji ovšem hrála dostatečně přitažlivá héérečka. Kam se hrabe Sapkowski. Nejlepší fantasy se píše v naší malé zemičce a pan Žemlička je jeden z těch, co to mají na svědomí.

MartinJ  | **** 23.09.2015 00:36

Četl jsem až vydání z roku 2015, kde autor v doslovu vysvětluje, že je to to pravé vydání, zatímco to první z roku 2005 bylo nutno zkrátit, aby se vešlo do požadovaného formátu přílohy Pevnosti. Neumím tedy ta dvě vydání porovnat, ale druhé vydání se mi jevilo jako ucelené a souhlasím, že cokoliv z něj odebrat muselo být textu na škodu.

Román z dávných dob, kde se dozvídáme, kdo skutečně stál za úspěchem krále Marobuda, je opravdu dobrým nápadem. Hlavní postava velké síly a křehkého srdce je sympatická a děj celou dobu odsýpá.

Svarec  | ****1/2 26.09.2015 14:43

Přečetl jsem vydání z roku 2015. Pro historickou fantasy mám slabost a tahle kniha mě zaujala o to víc, že tohle období v literatuře moc využívané není. Nakonec je to parádní dobrodružná fantasy se skvělou atmosférou a sympatickou hrdinkou. Čte se to skvěle a člověk tomu snadno odpustí divný, nepříliš ucelený a rozháraný děj. Postavy mizí a zase se objevují po desítkách nebo stovkách stránek, některým je věnována poměrně dlouhá expozice a nakonec jsou odsunuty na vedlejší kolej. Prostě kniha vyobrazuje Kroaninu cesta za pomstou bez nějakého hlubšího příběhu. Konec docela překvapil a za něj půl bodu nahoru.



WebArchiv - archiv českého webu