kniha » Zlatá pavučina
má v knihovně 10
hodnotilo: 14
85%
Zlatá pavučina

Jiří Buchta
Martin Blaha
Jan Č. Galeta
Jan Kolátor
Zbyněk Holub
Petr Mužíček
Zdeněk Beneš

Zlatá pavučina

série: Asterion - herní řada
díl v sérii: 7
kniha patří do světa: Asterion

Kategorie: fantasy - hry na hrdiny

vydání: Altar (web) 2002


Informace / Anotace ke knize: Zlatá pavučina

Anotace:
Buďte pozdraveni všichni poutníci asterionští. Již vám oschl šat a slunce na něm vykreslilo slanou mapu? Již jste si navykli používat všelikých udělátek na dýchání pod vodou? Nebo jste si cestování po mořském dně usnadnili užíváním některého z lektvarů? Sám jsem některé zkusil a mohu říct, že část jich je opravdu nechutných. Ale raději polykat tyhle lektvary, než zůstat sám v džungli. Kde bez nadsázky nebezpečí číhá za každým stromem, kde se pro ten ustavičný křik papoušků nemůžete spolehnout na sluch. A když v džungli všechno utichne víte, že nastávají problémy. Buď stojíte na nějakém zakázaném a většinou svatém či prokletém místě, nebo jste padli do pasti a ještě o tom nevíte. Buď se na vás něco vyřítí z nitra země nebo z hrobky, nebo vás napadne cosi ze vzduchu, něco co může číhat za každým stromem. Ale pokud čtete tyto řádky, máte to naštěstí všechno úspěšně za sebou a rádi se ještě mnohokrát vrátíte do Hlubin zelené a modré, za novými dobrodružstvími se starými přáteli. Takže co dál?
Zlatá pavučina – další z řady tematických modulů, jenž se tentokrát zabývá obchodem. Obchodováním, obchodníky. Ale také právem na Asterionu, soudnictvím. Zloději a pašeráky. Bankami a peněžnictvím. Budete-li chtít, můžete navštívit některé z doupat neřesti, dát se najmout jako lodní dělník, nosič nákladu, vyvolávač na tržišti nebo dokonce jako katův pacholek a budete vědět, kolik vám to hodí. A že na penězích není nic moc zajímavého a akčního? Jen zkuste třeba v Erinu ukrást někomu jeho měšec. Nebo na moři někomu přepadněte loď s nákladem koření. A jestli se vám i tohle zdá málo, ponořte se znovu do hlubin a zkuste si uzurpovat plantáž raísi. Že to je něco jiného? Samozřejmě, že není! Vždyť je to všechno o penězích, o zisku a ušlém zisku!
Zlatá pavučina je rozdělena do čtyř hlavních kapitol a každá z nich bude mít jedno nosné téma.
Ráno – hlavní téma obchodníci.
Poledne – hlavní téma právo a soudy.
Večer – hlavní téma ekonomika.
Noc – hlavní téma zloději.
A pokud jste si ještě nevybrali a jste na vážkách, pak věřte, že na vás navíc čeká spousta překvapení, neuvěřitelných příhod a samozřejmě dobrodružství.

Obsah:
Hlavní text – 100 stran
Klíč bytostí astrálních – 24 stran
Strážci a sběrači pokladů
Obří jeskyně – 40 stran
Dobrodružství pro DrD.
Aplikace pravidel DrD 1.6 – 12 stran
Popis reálií z tohoto modulu pomocí pravidel Dračího doupěte
- 8 kartiček mincí a platidel
- Obal s ceníkem
- Barevná mapa A2 všech oblastí

 



WebArchiv - archiv českého webu