kniha » Těšíme se na vás!
chce si přečíst 1 | má v knihovně 29 | antikvariát
hodnotilo: 21
81%
Těšíme se na vás!

Karel Veverka
Petr Heteša

Těšíme se na vás!

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

vydání: Železný 1991


Komentáře:
avatar2  | ***** 13.03.2008 21:49

Překvapivě dobrá útlá knížka, skládající se jen ze dvou rozsáhlejších povídek. V první z nich sledujeme podivnou hru s virtuální realitou, která začne podivně pronikat i do hrdinova skutečného života. V druhé povídce, ještě o něco lepší, se musí hlavní hrdina potýkat s umělou inteligencí, kterou sám stvořil a která se mu tak trochu vymkla z rukou. Co na těchto povídkách považuji za mimořádné je to, že ačkoliv se pohybují na tenkém ledě IT světa a jsou dvacet let staré, nepůsobí ani trochu zastaralým nebo naivním dojmem a mohly by klidně vyjít i ve sbírkách aktuálních povídek. Prostě klobouk dolů.

The_Star_Rover  | ***1/2 15.09.2011 23:50

Na knihu Těšíme se na vás! jsem se těšil, stejně jako se ona těšila na mě. Byl jsem zvědavý co Heteša s Veverkou asi tak mohli uklohnit. A tak jsem se pustil do první, dle mého zdařilejší povídky. Skvěle se mi to četlo. Tempo jede slušně v obou rovinách povídky. Jak ve světě Rakváčů, když je hlavní hrdina napojen na doslova pekelný stroj, tak i v reálném životě. Ve druhé povídce se podíváme do velkoměsta budoucnosti, kde papíry a svaly dělají své. A samozřejmě opět nechybí všemocné počítače, zřejmě Veverkovo oblíbené téma. Heteša spolupracoval s Veverkou pouze v první povídce, kde mohu vytknout pouze lehce zmatený závěr. Jedná se o celkem pohodovou útlou knížku, která rozhodně neurazí. Solidní oddechovka!

Methat  | **** 03.08.2017 16:00

Dve veľmi nadpriemerné poviedky od českých autorov. Čítali sa výborne, bolo to príjemné oddychové čítanie. Aj keď som sa viac tešil na Hetešu, Veverková poviedka mi sadla viac. Prvá poviedka je v znamení rozšírenej virtuálnej reality – podobnú tématiku majú mnohé japonské anime, druhá poviedka bola v hackerskom štýle – Veverka robí z hackerov badassov (teda brusterov). Je to napísané síce neuveritelne ale čítalo sa to samo. Prekvapil ma vek knihy, no vôbec som nemal pocit, že je outdated. Príjemná jednohubka.

Sherudan  | **** 06.08.2022 12:28

Dva velmi vydařené kousky dřevního českého kyberpunku. U té první povídky mě dostala pointa, která vlastně byla hrozně očekávatelná, tak proč jsem ji sakra nečekal? Druhou naopak pointa trochu zrazuje, jinak by možná unesla i plných 5 hvězdiček.



WebArchiv - archiv českého webu