kniha » Andělé smrti
v Top10 3 | chce si přečíst 11 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 54
hodnotilo: 79
87%
Andělé smrti

William King

Andělé smrti

série: Terrarchové
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Death's Angels
originál vyšel: 2011

vydání: Polaris (web) 2005

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Skabandari  | ****1/2 05.11.2015 00:20

Líbí se mi historie světa i pseudohistorické období ve kterém se děj odehrává. Autor do knihy propašoval také pár faktů o Terrarších, dracích, starých božstveh a dalších, čímž rozhodně zabodoval a rozmlsal mě na další pokračování, neboť události mohou jít kterýmkoliv směrem. Jediné co mě lehce dráždilo, bylo jak se Míšenec upnul na myšlenku, že se z něj stane čaroděj. Tedy doufám, že jsem šťastným řízením osudu narazil na další po všech stránkách propracovanou­ sérii.

trudoš  | *** 24.12.2016 00:27

Zápletku, která by stěží vystačila na povídku, rozpracoval William King do třísetstránkového románu a dal bych ruku do ohně za to, že se u toho ani nezačervenal. Ale nevadí, hlavně když teče. Jenže ouha, místo krvavé jízdy nasadil autor nečekaně komorní tempo. S několika málo postavami se snaží rozehrát charakterové drama s psychologickým vývojem, přičemž to skončí přesně tam, kam od začátku ukazovala střelka kompasu – dobří jsou dobří a zlí jsou zlí. Což vzhledem k tomu, jak málo se toho v příběhu vlastně odehraje, působí trochu neuměle. Znát motivace padouchů je fajn, aby jim člověk mohl držet palce při zotročování plebsu, ale nemělo by to v případně odpočinkového čtiva převažovat nad akcí.
Na druhou stranu, Kingovi skvěle fungují zavedené postupy, především pak přátelské pošťuchování mezi hrdiny. Snad jen, že změna zavedeného prostředí není tak výrazná, jak by jeden čekal. A to je škoda, protože nový svět naskýtá spousty nových možností. Ale třeba si je tvůrce schovává na příště.



WebArchiv - archiv českého webu