kniha » Není krve bez ohně
v Top10 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 124
hodnotilo: 158
77%
Není krve bez ohně Více vydání = více obálek.

Miroslav Žamboch
Jiří Walker Procházka

Není krve bez ohně

série: Agent JFK
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - sci-fi - akční

vydání: Triton (web), EF 2005; Triton (web) 2017

odkazy: 6x [recenze]


Komentáře:
makakuk  | *** 20.04.2006 09:10

Na to, jaká reklama sérii předcházela, jsem celkem zklamaný. Jistě, děj se řítí vpřed velkou rychlostí, hláška střídá hlášku (často bohužel dost samoúčelně), kniha (no – spíš brožura) se dá přečíst na jeden zátah. Ale. Ale přijde mi to celé takové narychlo nahozené, napsat, odevzdat a rychle se vrhnout na další díly. Prostě ve stylu Stona, Rhodana a dalších – čistě komerční čtivo v pravém slova smyslu. Ale jako voda – bez chuti, bez zápachu, vstoupí, stopy nezanechá …

hruzisak  | **** 25.07.2007 08:40

První agent kterého jsem četl a nezklamal mě. Přesně vyvážená kombinace akce (boj v mučírně je fakt skvělý) a humoru (např. úžasné citace z díla českého velikána Járy Cimrmana). Takže agent JFK je další série, kterou budu kupovat.

avatar2  | **** 08.11.2007 12:06

Lepší než první díl JFK. Děj je konzistentnější, hlavního hrdinu už nepřeba představovat a tak nic neruší akci. Popravdě řečeno, kdyby se děj odehrával jinde než v českých reáliích, bylo by to asi o hvězdičku míň, ale dejte průměrné hodnocení slušné akci ve které tři sympaťáci zuby nehty pomáhají Napoleonovi u Slavkova.

Majkl  | ***1/2 18.01.2008 16:07

Druhý diel, prvá misia, takmer rovnaká kvalita. Takto by sa dal zhodnotiť druhý diel rastúcej série JFK. Na začiatku sme už priamo v akcii, nikto nás nevedie za ručičku, takže pri čítaní treba trochu dávať pozor. JFK sa objaví v priebehu bitky, po minibriefingu od Bytevskej. Kladom je popis (aj keď stručný) fungovania EF, pracovníkov a vzťahov k JFK. Boj v mučiarni ma tak nenadchol, a po presune k Napoleonovi som miniknihu na pár dní odložil. Avšak po návrate som sa dočkal skvelej akcie, konfrontáciu vojakov Napoleona s tankami. Táto bitka sa odohrávala už vo väčšom rozsahu, pričom menší nedostatok vidím v konci. Viacej by ma potešilo keby vojaci zvíťazili pre vlastnú šikovnosť, a nie pre leteckú pomoc. Taktiež ma zamrzelo, že tu nie je veľa o X-Hawkovi, hlavne o jeho cieľoch. Koniec knihy je podľa mňa trochu násilne ukončený, autor sa nemal báť počtu strán (pr. JKR – Harry Potter, prvá kniha s celkom pohodovou hrúbkou, piata je dvakrát hrubšia a vôbec to nevadí), podľa mňa dodržiavanie počtu strán nemá cenu, akurát len pre tých čo sériu pravidelne kupujú, knihy budú veľmi dobre vyzerať v poličke. K obálke len toľko, že je veľmi pekná. Negatívne stránky knihy sú takmer rovnaké ako u jednotky. Krátka kniha, keby bola dlhšia všetky nápady by mohli byť prepracovanejšie, trochu by sa zapracovalo na popise agentúry a pod. Taktiež by nezaškodilo vedieť s kým to vlastne JFK bojuje. Opäť dúfam v budúce diely. Veľký klad je však ucelenosť sveta, nemáme tu už našťastie skoky z jednej reality do druhej ale všetko sa odohráva v jednom svete. Zhrniem to, JFK2 je kniha, ktorá pobaví, no nič hlbšie neprináša. Pričom je tu toľko možností, ktoré som spomenul v komentári pre JFK1. Neurazí ani nenadchne.

knedle  | **** 11.02.2008 14:25

Druhy dil JFK nam predklada prvni Johnovu „pracicku“ pro Agenturu. Krest ohnem da se rict. Na zacatku me (jako novacka ve svete jfk) zaskocili ninjove a Darth Vader v dobe napoleonske, ale tohle nema cenu resit. Ke konci naopak tanky a „drak“ potesili. S drakem jsem vubec byl 2× spokojen… Co me na tomto dile ale vadilo, bylo spickovani mezi Johnem a komtesou Andreou – brakove cervenoknihovnove pruhledne – fuj :) Sice jsem jej tam cekal (obecne nas John je takovej Bond, co baba to zalusk a cekam, ze se se vsemi stejne vyspi), ale nejak to vrkani bylo vic nez divne…

Sirius  | ***** 11.02.2008 16:47

Druhý díl, který je ještě lepší než ten první.

shpina  | ** 14.09.2008 10:17

Jak se mi tvorn JWP líbí tak jeho JFK mi prostě nesedí. Tady mu dávám spíš takové dvě a půl hvěězdičky za to, že děj je alespoň konzistentní a poměrně přehledný, narozdíl od popisu interrealitní fyziky.

Madam Brbla  | *** 06.08.2009 09:41

„Baahrouum! Svissst! Beng!“ Aneb kterak jsem k averzi vůči citoslovcům přišla;-). Chápu tyhle pazvuky různě výtvarně ztvárněné v komiksech, ale v knížce raději dám přednost prostému popisu, že něco zahřmělo, zasvištělo nebo prasklo (benglo?:-)). Vážně mi to časté „Dooong! Kruach! Bauuuumg a tsssak!“ lezlo na nervy. Jak už psali předešlí komentátoři, druhý díl JFK je oproti jedničce akčnější a ucelenější. Zvláště příznivci doby Napoleona a bitvy u Slavkova si přijdou na své, obyvatele Brna a okolí pak musí pobavit narážky na draka. Já sice nejsem fascinována počátkem 19. století, ale představa tehdejších armád v souboji s německými Tigery byla rozhodně zajímavá, stejně tak využití stíhaček. Trojice hlavních hrdinů je na můj vkus stále zoufale plytká po psychické stránce, neznáme jejich historii ani motivaci, jsou to sarkastičtí tvrďáci, nic víc. Věčné drsňácké hlášky JFK, Vincenta a Andrey by se mi moc líbily v pubertě, zrovna jako jejich nadpřirozené fyzické schopnosti (taková čilost bezprostředně po mučení atd.:-)). V knížce je spousta krásných, humorných přirovnání, bohužel jejich nadužívání, ta vtipnost v každé větě za každou cenu (hlavně v první polovině knížky), je spíše na škodu. O fungování agentury se dozvíme jen málo a zrovna tak postrádám přiblížení postavy arcipadoucha X-Hawka. Nicméně mi knížečka přinesla v podstatě přesně to, co jsem očekávala: zábavný, nenáročný relax během poledních přestávek na oběd, nemohu tedy mluvit o zklamání. Je třeba to vnímat pozitivně – zůstala spousta prostoru pro zlepšování:-). 57%

Schramm  | *** 11.05.2012 19:58

Oproti Pašerákovi mě překvapivě tenhle díl tolik nechytil. Byť není špatný, bitva u Slavkova má spád, ale začátek byl takový zmatený a prostě tomu celému chybělo takové to příslovečné „něco“ :) Moje dojmy jako čtenáře jsou takové nějaké rozporuplné.

LuciusWlk  | *** 14.06.2012 06:21

Určitě je to zajímavější než Pašerák, i když posun k lepšímu zatím nic moc. Příběh je bohužel jeden velký patos, což se ale u sci-fi stává. Tak uvídíme dál.



WebArchiv - archiv českého webu