kniha » Bizarníma rukama
v Top10 3 | chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 31
hodnotilo: 22
81%
Koupit knihu:
Minotaur
Bizarníma rukama

Joe R. Lansdale

Bizarníma rukama

Kategorie: horor - fantasy - povídková sbírka

originální název: By Bizarre Hands
originál vyšel: 12/1989

vydání: AF 167 1998

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Madam Brbla  | **** 12.02.2009 16:13

Před časem jsem o tenhle titul zakopla v knihkupectví, vzhledem k nízké ceně jsem nečekala zázraky, ale zkusila jsem to. A ejhle, příjemné překvapení, vyklubala se z toho poměrně kvalitní sbírka horrorových povídek. Stylově bych to přirovnala k C. Barkerovi – podobně bizarní, čtivé, krvavé, poněkud přímočařejší (lepší volba pro netrpělivé, kterým se nechce moc přemýšlet), jen ne tak mystické a propracované. Spíše pro silné žaludky než pro silné nervy. Jsem úchyl, bavila jsem se tedy dobře:-). 75%

Lucc  | ***** 21.03.2010 13:55

Kniha podobná této na čekém trhu není, proto jsem přimhouřil oči nad některými slabšími povídkami a dávám nejvyšší hodnocení. Některé z povídek jsou totiž naprosto úžasné a bizarní, což konec konců slibuje i název sbírky i titulní povídky. Celou knihou se vine cynismus, satira, antirasismu (ovšem prezentovaný jako rasismus) a kritika společnosti. Takže je to takový mladší bratříček vážných knih oděných v nevážném až pokleslém hávu, jako např. Gulliverových cest a dalších.

Ještě předkládám k zamyšlení: Americká literatura se mnohdy s rasismem nepáře a negry se to hemží i v této knize. Cítím z toho hypertrofovaného rasismu opak – antirasismus. Zkuste si ale představit, že by někdo v současnosti podobně psal o naší menšině – Cikánech, pardon Romech. Jen si zkuste představit ty následky. Poučné, nemám pravdu?

lenivec  | brak 19.08.2010 12:34

Neviem posúdiť ako by som vnímal poviedky v osemdesiatich rokoch, keď vznikali. Takže z pohľadu dneška, všetko veľa krát videné nezaujímavé, alebo choré a nechutné. Beriem, že knižka je pre inú cieľovú skupinu ako ja, ale keďže som to čítal, tak som si vyhradil právo svoj názor. Dva pozitíva na záver: je to lepšie ako Mýty blízke budúcnosti. A jedna poviedka zmenila môj názor na inú poviedku Ondřeja Neffa. Teraz mi nepríde len nechutná, ale už aj nezaujímavá vo svojej základnej myšlienky.



WebArchiv - archiv českého webu