kniha » V pavučině
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 51
hodnotilo: 79
77%
V pavučině

Neal Asher

V pavučině

série: Agent Cormac
díl v sérii: 1
kniha patří do světa: Polity Universe

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: Gridlinked
originál vyšel: 03/2001

vydání: Polaris (web) 2005

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


SERIE: Agent Cormac
[1] V pavučině
[2] Hranice Řádu
[3] Mosazňák
[4] Agent Řádu
[5] Hraniční válka
Informace / Anotace ke knize: V pavučině

Nejenom lidé vědí, co je to nenávist…
Teleportace jistého technika rychlostí blízkou světla způsobí na planetě Samarkand termojadernou explozi, která zabije tisíce lidí a úplně zničí rozběhnutý terraformační proces. Zemská centrála vyšle agenta Cormaka, aby případ vyšetřil.
Jelikož však třicet let připojení na síť začíná negativně ovlivňovat Cormakův pocit sounáležitosti s lidstvem, musí se pokusit případ vyřešit bez její pomoci. Naštěstí pořád ještě má svůj inteligentní šuriken – vrhací hvězdici s vlastní osobností – stejně jako bojové androidy třídy Golem a silné spojence ve dvojici drakomanů. Proti němu však stojí vraždící psychopat podporovaný upravenými žoldáky a zabijáckým robotem nazývaným pan Jeřáb.
Na Samarkandu mezitím zavládla třeskutá zima a navíc byla odhalena sabotáž. Hlavním podezřelým je mimozemská entita, která sama sebe nazývá Drak – ten však před očima svědků sám sebe před sedmadvaceti lety zničil. Nyní je objeven mimozemský artefakt střežený obludným zabijákem – ale jak se oba dostali tam, kde teď jsou? A proč byl vlastně zničen runsibl na Samarkandu?
Na tyto otázky musí Cormac najít odpovědi a přitom se vyhnout nechtěné pozornosti ze strany pana Jeřába. Než tento případ skončí, někdo musí být potrestán.

 

Externí odkazy:

[ukázka] Neviditelný pes
[recenze] FantasyPlanet.cz
[recenze] z Pevnosti na Daemon.cz
[recenze] Neviditelný pes



WebArchiv - archiv českého webu